Ukkospuuskat ovat aiheuttaneet tuhoa Pohjois-Suomessa - sähköverkon vikojen korjaaminen voi kestää jonkin aikaa

Häiriötiedote
Suomen poikki alkuviikosta kulkeneet erittäin voimakkaat ukkospuuskat ovat aiheuttaneet useita vikoja Carunan sähköverkkoon Pohjois-Suomessa. Puita on kaatunut sähkölinjojen päälle, ja johtoja pudonnut maahan. Vikojen korjaamiseen voi mennä aikaa, koska välimatkat alueella ovat pitkiä ja olosuhteet maastossa paikoitellen hankalia. Eniten vikoja on tiistai-illan aikana ollut Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon alueella.

Tähän mennessä enimmillään sähköttä on ollut reilut 6 000 Carunan asiakasta. Illan aikana määrä on vaihdellut muutamasta tuhannesta noin viiteen tuhanteen. Sään selkiinnyttyä helikopteri lähtee tarkastamaan vaurioita, jotta asentajat voidaan ohjata oikeisiin kohteisiin. Tällä hetkellä ei pystytä arvioimaan kauanko kaikkien vikojen korjaamiseen menee aikaa.

”Teemme kaikkemme, että sähköt saadaan palautettua asiakkaille. Tilanne vaikuttaa kuitenkin paikoittain haastavalta eikä tarkkaa arviota sähköjen palautumiselle pystytä vielä antamaan. Koillismaan sähköverkostamme, jota alueella on noin 10 000 km, 40 prosenttia on kaapeloitu säältä suojaan. Kaatuvien puiden lisäksi myös salamaniskut aiheuttavat vikoja ilmajohtoverkkoon, ja vikoja olisi luultavimmin ollut enemmän ilman viime vuosina tehtyjä kaapelointeja”, aluejohtaja Kalle Liuhala kertoo.

Olemme lisänneet henkilöstöä sekä asiakaspalveluumme että vikojen korjaamiseen maastossa.

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin paikalliset sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta.

Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu

Lue lisää