Ukkospuuskien aiheuttamia vikoja Pohjois-Suomessa korjataan keskiviikkona - vielä ei voida arvioida, milloin kaikilla on sähköt

Mediatiedote
Sähköjä on saatu palautettua yön ja aamun aikana, mutta tehtävää on ainakin koko keskiviikoksi. Alueella on ollut myös katkoksia puhelin- ja tietoliikenneyhteyksissä. Helikopterit tarkastavat tänään aluetta, minkä jälkeen tiedetään tarkemmin sähköverkon vikaantuneet kohdat ja nähdään tuhojen laajuus.

Puita on kaatunut sähkölinjojen päälle, ja johtoja pudonnut maahan. Vikojen korjaamiseen voi mennä aikaa, koska välimatkat alueella ovat pitkiä ja olosuhteet maastossa paikoitellen erittäin hankalat. Keskijännitteisen verkon vikoja on edelleen Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon alueella. Nämä viat arvioidaan saatavan korjattua keskiviikkoiltaan mennessä.

”Vikoja korjataan parhaillaan ja töitä jatketaan koko päivä. Myrskyn kaatamien puiden poisto sähkölinjoilta on sähköalan ammattilaisten työtä. Me huolehdimme niiden poistamisesta turvallisesti. Muistuttaisin, että matalalla tai maassa oleviin johtoihin on pidettävä vähintään 20 metrin varoetäisyys. Teemme myös tiivistä yhteistyötä alueen viranomaisten ja Kuusamon kaupungin kanssa”, aluejohtaja Kalle Liuhala kertoo.

Olemme lisänneet henkilöstöä sekä asiakaspalveluumme että vikojen korjaamiseen maastossa.

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin paikalliset sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta.

Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.

Voit myös ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu.

Lue lisää