Ukkospuuskien aiheuttamia vikoja Pohjois-Suomessa korjataan loppuviikon ajan - helikopteritarkastukset kertoivat tuhojen laajuudesta

Häiriötiedote
Vikoja on korjattu koko keskiviikon ajan ja töitä jatketaan näillä näkymin viikonloppunakin. Osa vioista saadaan korjattua huomenna tai perjantaina tämänhetkisen arvion mukaan, mutta ei läheskään kaikkia. Aiemmin päivällä lennetyt helikopteritarkastukset kertoivat, että tuhot ovat arvioitua pahempia ja laajalla alueella. Puita on kaatunut, sähköpylväitä katkennut, muuntajia rikkoutunut ja johtoja maassa monin paikoin.

Asentajia ja verkon korjausmateriaalia sekä erilaisia koneita tarvitaan jatkuvasti lisää, mikä myös hidastaa töiden etenemistä.

”Olemme tietenkin pahoillamme, että osa asiakkaistamme joutuu odottamaan sähköjen palautumista pitkään ja jotkut jopa juhannuksen ajan. Maasto on haastavaa ja korjattavia kohteita on paljon. Teemme jatkuvasti yhteistyötä alueen kuntien ja pelastuslaitoksen kanssa ja toivomme, että asiakkaamme seuraisivat myös näiden tahojen tiedotusta”, käyttötoiminnon johtaja Jörgen Dahlqvist toteaa.

Muistutamme edelleen, että puiden poisto sähkölinjoilta on sähköalan ammattilaisten työtä. Matalalla tai maassa oleviin johtoihin on pidettävä vähintään 20 metrin varoetäisyys. Seuraathan Koillismaan kuntien ja kaupunkien omaan tiedotusta sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen ohjeita.

Olemme lisänneet henkilöstöä sekä asiakaspalveluumme että vikojen korjaamiseen maastossa.

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin paikalliset sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta.

Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu

Lue lisää