Uusi palvelu pienentää suomalaisten kotien hiilijalanjälkeä

Mediatiedote
Virtane on uusi sähköinen palvelu, jossa voi neutraalisti vertailla eri palveluntarjoajien tarjoamia aurinkopaneeleja ja sähköautojen lataustolppia oman sähkönkulutuksen perusteella. Palvelu auttaa kuluttajia siirtymään nopeammin ja helpommin uusiutuvan energian tuottamiseen ja kuluttamiseen sekä sähköisiin ratkaisuihin. Palvelu on avoin kaikille yhteistyökumppaneille.

- Asiakaspalvelumme neuvoo päivittäin lukuisia asiakkaitamme aurinkopaneeleihin ja sähköautoihin liittyvissä kysymyksissä.  Asiakkaamme pystyvät uuden palveun avulla löytämään saman tiedon silloin kun hänelle itselleen sopii, kertoo Carunan kehityspäällikkö Elina Säiläkivi.

Energiamurros on globaali ilmiö, mikä näkyy esimerkiksi uusiutuvan energiantuotannon kasvuna. Caruna haluaa vauhdittaa energiamurrosta edistämällä aurinkosähkön tuottamista ja sähköautoilua. Pientuottaja voi vapaasti myydä ylijäämäsähkönsä sähkömarkkinoille. Aurinkosähkön siirtäminen Carunan sähköverkkoon on maksutonta.

Aurinkosähkön suosio on vahvassa kasvussa. Tällä hetkellä Carunan sähköverkkoon tuottaa aurinkosähköä jo lähes 7 000 pientuottajaa. Omakotitalossa asuvan keskimääräinen sähkönkulutus on noin 18 megawattituntia vuodessa, ja aurinkopaneeleilla voidaan kattaa noin neljännes sähkönkulutuksesta. Suomessa aurinkoenergian tuottamisen mahdollisuudet ovat Keski-Euroopan maiden tasoa.

Kiinnostus sähköautoilua kohtaan on lyhyessä ajassa kasvanut huomattavasti.  Sähköauto on puhtaampi vaihtoehto liikkumiseen kuin polttomoottoriauto. Tällä hetkellä sähköautoilijoista noin 70 % on asiakkaitamme. Virtane tarjoaa kotilataukseen ratkaisut, sillä useimmat sähköautoilijat haluavat ladata autonsa kotona.

- Palvelussa asiakkaan on mahdollista hyödyntää tietoa omasta sähkönkulutuksestaan, mikä auttaa häntä löytämään sopivimman ratkaisun. Palvelu tarjoaa myös riippumattoman alustan, joka kokoaa eri toimijoiden tuotteet läpinäkyvästi vertailtaviksi. Virtane-palvelu on ilmainen asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Tällä hetkellä vastaavaa palvelua ei ole vielä Suomessa, kertoo Elina Säiläkivi.

Virtane-palvelun verkkosivu kännykän ruudulla

Lue lisää