Verkkoyhtiön työilmapiiri oli kaikkea muuta kuin vakava ja harmaa

Blogi
Veikka Sarkkinen on Carunan kesäharjoittelija.
Veikka Sarkkinen
Kesäharjoittelija
Päätin hakea Carunalle kesätöihin, kun pohdin tärkeimpiä nykyhetken ja tulevaisuuden tekijöitä energia-alalla Suomessa. Halusin samalla saada kattavan kuvan sähköverkkojen toiminnasta ja sähkömarkkinoista opintojen tueksi.
Veikka Sarkkinen.

Olen Veikka, yksi Carunan vuoden 2022 kesätyöntekijöistä. Opiskelen Aalto-yliopistossa energia- ja ympäristötekniikkaa ja aloitan syksyllä maisteriopinnot kestävien energiajärjestelmien ja -markkinoiden parissa.  

Olen kesätöissä verkkopalveluissa ja käsittelen kesän ajan erilaisia sähköliittymiin liittyviä työtilauksia. Jännitin hieman kesätöiden alkua, koska opinnoissani ei oltu käsitelty juurikaan sähköverkkojen toimintaa. Jännittäminen oli kuitenkin turhaa, koska saimme todella kattavan perehdytyksen, jonka vuoksi kesätyöt oli helppo aloittaa. Töiden alkua tukivat myös erinomaiset tutorimme, jotka vastailivat kysymyksiimme positiivisin mielin riippumatta niiden tasosta.  

Ajattelin etukäteen, että verkkoyhtiössä työilmapiiri olisi vakava tai harmaa, mutta todellisuus olikin täysin päinvastainen. Toimistolle on ollut mukavaa tulla hieman väsyneenä jopa maanantaiaamuisin positiivisen ja hauskan ilmapiirin vuoksi. Vaikka koko kesä onkin mennyt töiden parissa, olen ehtinyt tehdä paljon muutakin joustavan työkulttuurin ansiosta.  

On ollut mielenkiintoista huomata Carunan rooli energiamurroksessa 

Kesässä parasta on ollut ehdottomasti työkaverit. Työskentelemme tiiviisti yhdessä saman tiimin kesätyöntekijöiden kanssa. Vaikka työ onkin itsenäistä, on mukavaa, kun voi kysyä tarvittaessa vierestä kollegoilta apua, ja toisaalta pääsee myös itsekin auttamaan ja ratkomaan vastaan tulevia ongelmia.  

Kesän aikana olen oppinut valtavasti sähköverkkojen toiminnasta, kasvavan pientuotannon vaikutuksista ja energia-alan tulevaisuudennäkymistä.  

Kandidaatintyössäni tutkin hajautettuja energiasysteemejä, ja verkkoyhtiöiden vastuu niiden toteuttamisessa tuli luonnollisesti esille. Kesän aikana onkin ollut mielenkiintoista huomata, kuinka merkittävä rooli Carunalla on energiamurroksen keskellä, kun pientuotanto lisääntyy ja siirrytään kohti uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. 

Lue lisää