Viikon toinen talvimyrsky osuu verkkoalueistamme Lounais-Suomeen

Häiriötiedote
Sääennusteen mukaan voimakkaat puuskittaiset tuulet puhaltavat tänään verkkoalueellamme Lounais-Suomessa ja jatkavat puhkumista koko päivän aina perjantaihin saakka.

Edellisen myräkän viimeiset viat on saatu korjattua ja nyt rannikkoalueilla ja saaristossa on odotettavissa uusia katkoja sähkönjakeluun. Kelirikko-olosuhteet ja voimakas tuuli merellä hidastavat vikojen korjausta joillakin alueilla, koska kohteisiin päästään vain helikopterilla tai veneillä. Näille alueille mennään, kun siirtyminen sinne on turvallista. 

Puiden poisto sähkölinjoilta on ammattilaisten työtä, joten niitä ei saa omatoimisesti mennä poistamaan. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet sekä saariston osalta meriolosuhteet. 

Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti. Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa - kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää