Vikojen korjaaminen Pohjois-Suomessa jatkuu juhannuksen ajan - sähköjen palautumisen aikataulua vaikea arvioida

Häiriötiedote
Ukkospuuskien aiheuttamia vikoja korjataan myös juhannuksena. Sähköt pyritään palauttamaan kaikille mahdollisimman nopeasti. Töiden etenemiseen vaikuttavat paikoitellen erittäin hankalat olosuhteet ja pitkät välimatkat. Ukkospuuskat ovat aiheuttaneet laajalti tuhoa ja vakavia vaurioita sähköverkolle. Tuhoja kartoitetaan edelleen muun muassa helikopterin avulla.

Keskijänniteverkon viat saataneen korjattua lähipäivinä, mutta koteihin sähköä jakelevan pienjännitteisen verkon vikojen korjaamiseen menee arviomme mukaan kauemmin, ja osa asiakkaistamme joutunee odottamaan sähköjen palautumista ensi viikon alkupuolelle.

”Ymmärrämme hyvin harmistuksen, joka tilanteesta aiheutuu, ja teemme parhaamme, jotta sähköt saadaan palautettua kaikille lähipäivinä. Korjattavia kohteita on paljon ja tekijöitä rajallinen määrä. Carunan verkkoalueelta siirtyy jatkuvasti lisää asentajia auttamaan vikojen korjauksessa. Työt on tehtävä turvallisesti ja siksi niiden suhteen ei oteta riskejä. Tämänkin päivän aikana sähköttömien asiakkaidemme määrä on onneksi pienentynyt”, käytön johtaja Jörgen Dahlqvist toteaa.

Pyydämme asiakkaitamme seuraamaan alueen kuntien, kuten Taivalkoski ja kaupunkien, kuten Kuusamo sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen viestintää. 

Olemme lisänneet henkilöstöä sekä asiakaspalveluumme että vikojen korjaamiseen maastossa.

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin paikalliset sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta
Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti. Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta
Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa - kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää