Vikojen korjaukset Taivalkoskella, Pudasjärvellä ja Kuusamossa ovat edistyneet

Häiriötiedote
Paula-myrskyn aiheuttamien vikojen korjaus on edistynyt Pohjois-Suomessa. Kymmenet asentajat ovat tehneet tuhoalueella töitä haastavissa olosuhteissa. Helikopterit tarkastavat keski- ja pienjänniteverkon vikoja myös sunnuntaina. Lisäksi yksi helikopteri raivaa puita sähkölinjoilta. Helikopterit tuovat tarkastus- ja raivaustyöhön tehokkuutta.

Keskijänniteverkon viat saataneen korjattua sunnuntain aikana, mutta koteihin ja vapaa-ajan asuntoihin sähköä jakelevan pienjännitteisen verkon vikojen korjaamiseen menee arviomme mukaan vielä useita päiviä.

Viankorjaus aloitetaan aina keskijänniteverkosta, sillä sen päässä on enemmän sähköä tarvitsevia asiakkaita. Niiden valmistuttua aloitamme korjaamaan pienjänniteverkon vikoja. Tällä hetkellä sähköttä on muutamia satoja asiakkaita.

Turvallisuus ensin

"Asiakkaidemme sekä tuhoalueella työskentelevien ammattilaisten turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Vaurioituneita sähköjohtoja, rikkoutuneita pylväitä tai kaatuneita puita ei saa mennä siirtämään itse. Myöskään vaurioituneisiin verkon osiin, kuten sähköpylväisiin ei saa koskea ", muistuttaa Carunan käyttöpäällikkö Petteri Palmumaa.

Varoetäisyys matalalla ja maassa oleviin johtoihin on 20 metriä. Helikopteriin etäisyys on vähintään 90 metriä.

Asiakkaidemme kannattaa edelleen seurata alueen kuntien, kuten Taivalkoski ja kaupunkien, kuten Kuusamo sekä Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen viestintää. 

Ilmoita sähköverkon vaurioista 

Jos havaitset sähköverkossa vian voit ilmoittaa siitä Carunan Häiriökartan chat-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä maksuttomaan vikapalveluumme

 

Tee vikailmoitus

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta

Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta.

Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti.

Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu

Lue lisää