Voimakas matalapaine pyyhkäisee lounaisesta koko Suomen yli keskiviikkona - sähkökatkoja saattaa tulla etenkin Lounais-Suomessa ja saaristossa

Häiriötiedote
myrsky
Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lounaissaariston yli kulkee voimakas matalapaineen rintama keskiviikko aamun aikana. Tiedossa ja paljon sadetta ja myrskytuulta ja siksi Carunan asiakkaiden kannattaa varautua sähkökatkoihin.

Matalapaine liikkuu lounaissaaristosta kohti pohjoista Suomea. Voimakkaimmillaan tuuli puhaltaa rannikolla ja saaristossa keskiviikkoaamuna kuuden ja kahdeksan välillä. Kahdessa vuorokaudessa sadetta saattaa tulla jopa 50 millilitraa, pohjoisessa sade voi tulla myös räntänä tai lumena. Carunan verkkoalueelta myrsky väistyy iltaan menneessä.  

Lähetämme asentajia tekemään korjaustöitä alueilla, joilla sähkökatkoja on. Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti. 

Puiden poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä 

 Jos tuuli on kaatanut puita tai heitellyt oksia sähkölinjoille, on niiden poistaminen ammattilaisen työtä. Jätäthän siis poistotoimenpiteet meille etkä lähesty esimerkiksi linjoille kaatuneita puita. 

Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme korjaustöissä huomioon sääolosuhteet ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet. 

Katso sähkökatkot kartalla

Chat palvelee nopeasti 

Palvelemme vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Tarkistathan aina ensin, näkyykö vika Carunan häiriökartalla ennen kuin ilmoitat siitä meille. Yleensä viat ovat meillä tiedossa, mutta jos sitä ei näy häiriökartalla, tee silloin meille vikailmoitus chatissä. 

Tee ilmoitus myös, jos havaitset linjoille kaatuneen puun tai muun vian aiheuttajan. Chatin kautta tehdyt vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin. Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011. 

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista 

Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu Sähkövahti, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa viestit itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa. 

 

Tilaa ilmoitukset sähkökatkoista

Lue lisää