Voimakas tuuli aiheutti lauantain ja sunnuntaina välisenä yönä katkoja sähkönjakeluun Lounais-Suomessa

Häiriötiedote
Puuskissa puhaltanut tuuli aiheutti katkoja sähkönjakeluun lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Carunan verkkoalueella Lounais-Suomessa, Länsi-Suomessa, Satakunnassa ja läntisellä Uudellamaalla. Hetkellisen tai hieman pidemmän katkon sähkönjakelussa koki noin 10 000 asiakastamme.

Asiakkaillemme vika näkyi sekä lyhyinä sähkökatkoina että joitakin tunteja kestäneinä katkoina ja yhtenä noin tunnin pituisena viankorjaamisen aiheuttamana katkona. 

Lauantai-iltana noin klo 21:00 Lounais-Suomessa 3 400 asiakkaallamme sähkönjakelu katkesi noin 1,5 tunniksi. Taivassalossa ja Kustavissa sähköverkon korjausta edellyttänyt katko alkoi klo 02:30 ja päättyi 03:35. Katkon vaikutusalueella oli reilut 8 300 asiakastamme, kun vian aiheuttanut sähköaseman vaurioitunut tukieristinvika korjattiin. Vika heijastui hetkellisesti myös matkapuhelinverkkoon sekä Ahvenanmaan sähköverkkoon. Sähkönjakelun keskeytyksiä oli jonkin verran myös verkkoalueellamme Satakunnassa ja Länsi-Suomessa.

Tuulen tai lumikuorman sähköjohdoille kaatamia tai taivuttamia puita ei saa mennä poistamaan omatoimisesti. Työn hoitaa sähköturvallisesti sähköalan ammattilainen. Saaristoalueilla kelirikkotilanne hidastaa kulkemista, minkä vuoksi vikojen korjaus voi kestää ajoittain normaalia pitempään.

Tarkista tilanne ensin häiriökartalta
Keskijänniteverkon vikatiedot näkyvät Carunan häiriökartalla, joka päivittyy muutaman minuutin välein.  Jos sähkökatko näkyy kartalla, tee vikailmoitus vain, jos sinulla on tarkempaa tietoa vikapaikasta. Asiakkaamme voivat hyödyntää häiriökartan chat-palvelua, joka palvelee nopeasti. Jos kyseessä on kiireellinen asia, niin maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta
Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa sähkövahti itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa - kirjaudu sisään oikeasta yläkulmasta.

Voit ladata Caruna+ sovelluksen AppStoresta tai Google Play -kaupasta, ja vinkata meille sen kautta vikapaikasta kuvan kanssa.

Sähköverkon häiriökartta
Caruna Sähkövahti
Caruna Plus -itsepalvelu

Lue lisää