Voimakkaat myrskypuuskat voivat aiheuttaa torstaina sähkökatkoja useilla Carunan verkkoalueilla

Häiriötiedote
Sääennusteen mukaan voimakkaat myrskypuuskat saapuvat varhain torstaina ensimmäiseksi verkkoalueillemme Etelä- ja Lounais-Suomeen. Torstain aikana tuulet siirtyvät edelleen Länsi-Suomeen ja Satakuntaan. Pohjoisemmassa Suomessa ongelmia sähköverkolle voi aiheuttaa mahdollisesti puiden oksille tykkyyntyvä lumi.

Odotettavissa voi olla vikoja sähköverkkoon. Olemme lisänneet henkilöstöä asiakaspalveluumme sekä sähköverkkojen vianselvitykseen että vikojen korjaamiseen maastossa. Vikojen korjaus alkanee illalla ja jatkuu torstain ja perjantain välisenä yönä niin kauan kuin olosuhteet ovat suotuisat turvalliselle työskentelylle.

Kuluva viikko on säiden osalta vaihteleva, joten seuraamme ennusteita ja varaudumme niiden mukaan. Tiedotamme erikseen, miten muuttuva sää vaikuttaa loppuviikosta Carunan verkkoalueilla.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Lataa Caruna+ AppStoresta tai Google Play -kaupasta ja tilaa sähkövahti itsellesi sekä perheenjäsenillesi.

Caruna Plussassa voit myös vinkata meille vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa sähköisen vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu. Jos sähköt ovat poikki, ilmoita meille viasta puhelimitse 0800 195 011.

Vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri

Tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Häiriökartalla kannattaa hyödyntää chat-palvelua, joka on apunasi ympäri vuorokauden myös myrskyn aikana.

Maksuton vikapalvelu päivystää kaikissa vika-asioissa vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011.

Työt tehdään, kun niiden tekeminen on turvallista

Asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet. Voimakas merenkäynti voi ajoittain hidastaa vikojen korjausta saaristossa.

Sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on aina ehdottomasti ammattilaisten työtä. Voit ilmoittaa sähkölinjalle kaatuneesta puusta sähköisellä vikailmoituslomakkeella.

Lisätietoa: 

Lue lisää