Voimakkaita puuskatuulia tänään 2.11. – Länsi-Suomessa ja Satakunnassa kannattaa varautua sähkökatkoihin

Häiriötiedote
Voimakkaat myrskypuuskat tuntuvat jo Länsi-Suomessa ja Satakunnassa. Carunan verkkoalueista myös Pohjanmaalla tuulee kovaa tämän päivän ajan. Myrskypuuskat voivat katkoa sähköt, joten olemme lisänneet henkilöstöä niin asiakaspalveluun kuin viankorjaukseen maastossa.

Topi-syysmyrsky on nopea, mutta voimakas. Puuskittaiset tuulet riehuvat Carunan verkkoalueilla Länsi-Suomessa ja Satakunnassa maanantaipäivän aikana. Illalla puuskat siirtyvät Pohjanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle ja sisämaahan. Ennustetta on vaikea tehdä tarkasti, koska samanaikaisesti maahan saapuva saderintama rajoittaa puuskatuulten voimakkuutta jonkin verran. 

Asiakkaanamme sinun kannattaa varautua sähkökatkoihin. Kosteassa maassa hatarasti kiinni olevien puiden juuret voivat kaataa koko puun sähkölinjalle ja napsauttaa sähköt pois päältä.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista ja vinkkaa vikapaikasta

Käytettävissäsi on Caruna Plussan maksuton tekstiviestipalvelu, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Lataa Caruna+ AppStoresta tai Google Play -kaupasta ja tilaa sähkövahti itsellesi sekä perheenjäsenillesi.

Caruna Plussassa voit myös vinkata meille vikapaikasta kuvan kanssa.

Kiireettömistä vioista voit ilmoittaa sähköisen vikailmoituslomakkeen kautta. Kiireetön vika on esimerkiksi sellainen, jossa sähköt toimivat, vaikka sähkölinjalla olisi puu. Jos sähköt ovat poikki, ilmoita meille viasta puhelimitse 0800 195 011.

Vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri

Tieto keskijänniteverkon vioista löytyy Carunan häiriökartalta, joka päivittyy muutaman minuutin välein. Häiriökartalla kannattaa hyödyntää chat-palvelua, joka on apunasi ympäri vuorokauden myös myrskyn aikana.

Maksuton vikapalvelu päivystää kaikissa vika-asioissa vuorokauden ympäri numerossa 0800 195 011.

Työt tehdään, kun niiden tekeminen on turvallista

Asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme huomioon niin sääolosuhteet kuin sähkölinjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet. Voimakas merenkäynti voi hidastaa vikojen korjausta saaristossa.

Sähkölinjoille kaatuneiden puiden poisto on aina ehdottomasti ammattilaisten työtä. Voit ilmoittaa sähkölinjalle kaatuneesta puusta sähköisellä vikailmoituslomakkeella.

Lisätietoa

Lue lisää