#Elämänvirtaa - Vahvat salibandyseurat tempaisevat verenluovutuksen puolesta

Verenluovutustoiminta on vapaaehtoisten varassa, ja uusia luovuttajia tarvitaan jatkuvasti. Salibandyseurat Seinäjoen Peliveljet SPV, Esport Oilers ja FBC Turku lähtivät yhdessä mukaan yhteisölliseen #Elämänvirtaa-verenluovutuskampanjaan tärkeän asian puolesta.

Elämänvirtaa

Mikä #elämänvirtaa?

Elämänvirtaa on yhteisöllinen verenluovutuskampanja, jonka tavoitteena on saada mahdollisimman moni luovuttamaan verta kampanja-aikana 16.9.2022–21.12.2022.

Salibandyn F-liigan syyskauden ajan Seinäjoen Peliveljet, FBC Turku ja Esport Oilers aktivoivat yleisöään ja ystäviään luovuttamaan verta seuran nimeä kantavan VeriRyhmän alla.

Mahdollistajat

#Elämänvirtaa-kampanjan mahdollistajana toimii Caruna yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kanssa.

Tule mukaan peliin!

Joukkueiden kotipeleissä voit kannustaa joukkueita kotipelin voittoon! Katso kaikki pelit F-Liigan nettisivulta.

Yhteystiedot medialle

Seinäjoen PeliveljetEspoo OilersFBC TurkuSPR VeripalveluCaruna
Tommy Koponen
tommy.koponen@peliveljet.fi
Jouni Vehkaoja
jouni.vehkaoja@esport.fi
Antti Vääri
antti.vaari@fbcturku.net
Hille Nylander
hille.nylander@veripalvelu.fi
Leena Lehti-Stenholm
leena.lehti-stenholm@caruna.fi

Miten osallistun?

1

Tee päätös

Sinäkin voit olla hengenpelastaja! Tee päätös tulla mukaan ja haasta myös kaverisi.

2

Luovuta verta

Luovuta verta Veripalvelun verenluovutuspisteellä tunnuksella #elämänvirtaa. Jaa tekosi myös somessa #elämänvirtaa.

3

Elä mukana

Tule kannustamaan joukkueita otteluihin.

Esport Oilersin pelaajat

Esport Oilersin pelaajat ojentavat kätensä hyvän asian puolesta

FBC Turku

FBC Turun pelaajat luovuttamassa verta

Seinäjoen Peliveljet SPV

SPV:n hyväntekijää hymyilyttää!

Anu Keisala vastaanotti Seinäjoen Peliveljien joukkuekuvan.

Seinäjoen Veripalvelun Anu Keisala otti vastaan Seinäjoen Peliveljien joukkuekuvan päätösottelussa 18.12.2022.

Turussa FBC Turun joukkuekuvan kävi pokkaamassa Turun Veripalvelun Pekka Kukko.

Turussa Veripalvelun Pekka Kukko sai joukkuekuvan FBC Turun pelaajilta 11.12.2022.

Esport Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja luovutti joukkuekuvan Espoon Veripalvelun Teija Santalalle ja Carunan Minna Pirneskoskelle.

Esport Oilersin Jouni Vehkaoja ojensi joukkuekuvat Espoon Veripalvelun Teija Santalalle ja Carunan Minna Pirneskoskelle päätösottelussa 21.12.2022.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mistä #Elämänvirtaa-kampanjassa on kyse?

#Elämänvirtaa on yhteisöllinen verenluovutuskampanja, joka kohdistuu Seinäjoen, Espoon ja Turun alueelle. Kampanja-aikana 16.9.–21.12.2022 tavoitellaan verenluovuttajien määrän kasvua niin kampanja-alueilla kuin koko Suomessa. Kampanjan toteuttajina ovat salibandyn F-liigan Seinäjoen Peliveljien, FBC Turun ja Esport Oilersin edustusjoukkueet yhteistyössä SPR Veripalvelun kanssa.

Mikä on kampanjan tavoite?

Tavoitteena on kasvattaa verenluovuttajien määrää ja innostaa koko salibandy-yhteisö perheineen ja tuttavineen mukaan luovuttamaan verta 21.12.2022 mennessä. Verta voi luovuttaa missä tahansa verenluovutuspaikassa mainitsemalla tunnuksen #Elämänvirtaa.

Miksi Caruna on mukana kampanjassa?

Caruna haluaa mahdollistaa hyvä tekoja yhteiskunnalle vastuullisena sähkönjakeluyhtiönä. Kampanja on yhteisöllinen verenluovutuskampanja, ja sen tarkoituksena on saada ihmisiä vastuullisen ja tärkeän asian ääreen. Caruna toimii taustalla yhtenä hyväntekijöistä, ja tukee kampanjan toteutusta taloudellisesti.

Miksi SPV, FBC ja Esport Oilers ovat kampanjassa?

Kaikki joukkueet ovat pidettyjä salibandyjoukkueita, joilla on taitavat pelaajat ja suuri sydän. Joukkueet pitävät asiaa omaan arvomaailmaansa tärkeänä ja haluavat sitoutua yhdessä verenluovuttajien määrän kasvattamiseen.

Miksi kampanja toteutetaan Seinäjoella, Turussa ja Espoossa?

SPR:n Veripalvelu, Seinäjoen Peliveljet, FBC Turku ja Esport Oilers mahdollistivat paikallisen toiminnan ja muodostavat yhdessä kampanjan raamit. Seinäjoki, Turku ja Espoo ovat myös Carunan toimialueita.

Kenen kampanja tämä on?

Kampanjassa on neljä toimijaa: Seinäjoen Peliveljet, FBC Turku, Esport Oilers ja SPR:n Veripalvelu. Kampanjan mahdollistaa Caruna. Kaikkien yhteinen tavoite on kampanjan avulla lisätä verenluovuttajien määrää.

Miksi kampanja tehdään?

Verenluovutustoiminta on täysin vapaaehtoisten luovuttajien varassa. Uusia verenluovuttajia tarvitaan jatkuvasti, jotta sairaaloilla on tuoreita verituotteita tarpeen vaatiessa. Sairaalat tarvitsevat verituotteita esimerkiksi syöpäpotilaille, onnettomuusuhreille, keskoslapsille ja leikkauksiin. Aktivointi on keino muistuttaa verenluovutuksen tärkeydestä. Sinäkin voit pelastaa jonkun hengen ja joku toinen verta luovuttamalla voi joskus pelastaa sinun tai läheisesi hengen.