Caruna and municipalities are working together to hire young people for summer jobs in municipalities

Press release
During this challenging pandemic period, Caruna wants to support the municipalities in its area and help them recruit young people aged 16 to 20 for summer jobs. Each municipality participating in the Duunienergiaa (Work Energy) campaign receives 4,000 euros for this purpose. Currently, 29 municipalities across Finland have already registered for the campaign. The municipality of Isojoki in South Ostrobothnia was the first to join the campaign.

Duunienergiaa-kampanjassa on mukana 29 kuntaa Carunan verkkoalueelta ja mukaan pääsee edelleen ottamalla yhteyttä kunnalle nimettyyn Carunan avainasiakaspäällikköön. Jokainen mukana oleva kunta päättää kesätyöntekijän työtehtävän ja työn keston. 

- Monella nuorella on vielä kesätyöpaikka saamatta tai se on peruttu koronatilanteen takia. Haluamme tukea nuoria työllistymään ja auttaa kuntia työllistämään. Monelle nuorelle tämä on ensimmäinen työpaikka ja siitä saatava työtodistus on nuorelle tärkeä. Yhtenä työtehtävänä on tehdä kunnasta markkinointivideo ja kertoa nuorten näkökulmasta, miksi oma kunta on monella tavalla niin upea. On hienoa, että kunnat lähtivät mukaan tähän yhteiseen hankkeeseen nopealla aikataululla, kertoo Carunan viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Pirilä

Yhteistyö solmitaan sponsorointisopimuksena Carunan ja kunnan välillä. Kunta palkkaa 16–20-vuotiaan nuoren tai nuoret vähintään kolmeksi henkilötyökuukaudeksi 1.5.–30.9. välisenä aikana Carunan maksamalla sponsorirahalla, joka on 4 000 euroa. Summa on kertakorvaus, ja kunta käyttää sen kokonaisuudessaan kesätyöntekijöiden henkilökustannuksiin. 

Isojoen kunta palkkaa neljä vetovoimanuorta tekemään Isojokea tunnetuksi 

- Olemme ilolla mukana kampanjassa, ja otamme töihin neljä vetovoimanuorta Isojoen kuntaan kesä-heinäkuun aikana. Nuoret tekevät muun muassa kiinnostavia sisältöjä Isojoen kunnan ihmisistä, paikoista ja ilmiöistä eri somekanaviin. Kesätyö antaa nuorelle myös mielekästä tekemistä ja mahdollisuuden ansaita omaa rahaa, kertoo Isojoen kunnanjohtaja Juha Herrala
 
#Duunienergiaa-kampanjaa voi seurata duunienergiaa.fi sekä Carunan Instagramista.  
 
Kampanjaan ovat tähän mennessä ilmoittautuneet seuraavat kunnat:  

Alavus, Aura, Espoo, Hanko, Hausjärvi, Inkoo, Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kauniainen, Kirkkonummi, Kustavi, Kärkölä, Loppi, Marttila, Merikarvia, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Posio, Ranua, Rusko, Sastamala, Siuntio, Somero, Taivalkoski, Taivassalo, Teuva.

Read more