New energy for housing companies: shared solar panels reduce electricity invoices for housing companies and residents

Press release
In the future, housing companies will be able to deploy shared solar panels even more easily. At the turn of the year, electricity distribution company Caruna will introduce the Solar community service to housing companies located in its network areas, which will enable housing companies and residents to reduce their electricity invoices. Shared solar panels also save the environment.

Palvelu on taloyhtiölle ja sen asukkaille maksuton.

”Nyt jos koskaan kannattaa hankkia aurinkopaneelit koko taloyhtiöön. Vuodenvaihteessa voimaantulevan lakimuutoksen myötä taloyhtiön yhteinen aurinkopaneelijärjestelmä Aurinkoyhteisö on mahdollinen. Säästö näkyy jokaisen asukkaan sähkölaskussa, ei vain pelkästään taloyhtiön”, kertoo Carunan hankepäällikkö Juha Olkkonen.

Aurinkoinen taloyhtiö hyödyntää aurinkoenergiaa tehokkaasti

Aurinkoyhteisössä aurinkopaneelien tuotanto jyvitetään kiinteistösähkön kulutuksen jälkeen asukkaiden käyttöön. Taloyhtiö voi myydä asukkailta käyttämättä jäävän tuotannon takaisin sähkömarkkinoille. Aurinkosähkön siirtäminen Carunan sähköverkkoon on maksutonta.

"Uusiutuva energia on tulevaisuuden valinta. Aurinkoinen taloyhtiö edistää aurinkoenergian käytön kasvua sekä tekee vastuullisia valintoja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjumiseksi. Samalla taloyhtiön imago ja arvo nousevat”, arvioi Juha Olkkonen.

Taloyhtiö voi perustaa aurinkoyhteisön heti, kun aurinkopaneelit ovat toiminnassa. Alustava päätös yhteisöstä kannattaa tehdä jo suunnitteluvaiheessa, sillä näin aurinkosähköllä päästään kattamaan suurempi osuus taloyhtiön sähköntarpeesta.

Aurinkoyhteisön perustaminen on helppoa

Aurinkoyhteisön perustaminen tehdään helposti itsepalveluna Virtane-palvelussa, ja sen voi hoitaa esimerkiksi isännöitsijä tai muu taloyhtiön valtuuttama henkilö. Aurinkoyhteisö käynnistyy automaattisesti, ja taloyhtiö saa sen tuottoraportit Virtane-palvelussa ja asukkaat Caruna Plus -mobiilisovelluksessa.

Taloyhtiöt voivat perustaa aurinkoisen taloyhtiön, kun lakimuutos astuu voimaan 1.1.2021 alkaen.

Lue lisää Virtane-palvelusta, miten aurinkoinen taloyhtiö perustetaan.

Kuvitusgrafiikka taloyhtiön aurinkopaneleiden tuottaman sähkön hyödyntämisestä Aurinkoyhteisö-palvelun kautta.

Read more