Poikkeuksia aukioloajoissamme ja palveluissamme helmikuussa - valmistaudumme datahubin käyttöönottoon

Sähkökatkot

Toimi näin, jos sähkösi ovat poikki.

1

Tarkista ensin sulakkeet ja sähkölaitteet

Joskus sähkökatko johtuu oman asuntosi tai asuinkiinteistösi sähkölaitteen viasta. Tällöin kiinteistön omistaja vastaa vian korjauksesta ja kustannuksista. Jos taloutesi on kokonaan tai osittain ilman sähköä, tarkista aina ensin pää- ja ryhmäsulakkeet sekä mahdolliset vikavirtasuojakytkimet. Vaihda tarvittaessa palanut sulake uuteen. Tarkista myös, onko naapurillasi sähköt.

Jos asut kerros- tai rivitalossa, sähkökatkon sattuessa voit ottaa yhteyttä talosi huoltoyhtiöön tai isännöitsijään, jolla on pääsy kiinteistön teknisiin tiloihin tarkistamaan sähköpääkeskus sulakkeineen.

2

Katso häiriökartasta alueesi sähkökatkot

Häiriökartalta näet äkilliset viat ja suunnitellut huoltokatkot. Huomioithan, että pienjänniteverkon viat eivät näy kartalla.

Avaa häiriökartta
3

Tarvittaessa ilmoita sähkökatkosta chatissä

Jos häiriökartalla ei näy aluettasi koskevaa sähkökatkoa etkä ole saanut meiltä vielä viestiä sähkökatkosta, tee silloin vikailmoitus vikapalvelun chatissa, jonka löydät tämän sivun oikeasta alakulmasta sekä häiriökartalta. Chat on nopein tapa saada meihin yhteys häiriötilanteissa.

Otamme ilmoituksia vastaan vuorokauden ympäri myös numerossa 0800 195 011.

Lisää ohjeita sähkökatkojen varalta

Toimi näin sähkökatkon aikana
  • Käytä portaita, älä hissiä
  • Sulje sähkölaitteet, joiden et halua naksahtavan päälle sähkökatkon jälkeen. Näitä saattavat olla esimerkiksi liesi, uuni ja kiuas. 
  • Vältä jääkaapin ja pakastimen oven avaamista. Jos ulkona on pakkasta, voit viedä pakasteet pihalle
  • Sulje ovet ja ikkunat, jotta lämpö ei pääse karkaamaan
  • Vedä henkeä – korjaamme viat niin pian kuin mahdollista
  • Jos maahan on pudonnut sähköjohtoja, pysy niistä vähintään 20 metrin päässä. Kierrä kaukaa puut ja oksat, jotka koskettavat sähkölinjaan.

Puu sähkölinjalla?

Ilmoita puusta linjalla chatissä tai Caruna Plussassa

Voit ilmoittaa puusta sähkölinjalla häiriökartan chatin tai Caruna Plussan kautta ympäri vuorokauden.

Entä jos sähkökatko on laaja?

Laajan sähkökatkon korjaaminen saattaa kestää pitkään. Päivitämme korjausennusteita häiriökartalle. Jos taloudessasi on vanhuksia tai pieniä lapsia, suosittelemme odottelemaan sähköjen palaamista sukulaisten tai tuttavien luona. 

Avaa häiriökartta
Tilaa ilmoitukset sähkökatkoista

Ota käyttöösi maksuttomat sähkökatkoviestit ja saat etukäteen tiedon suunnitelluista työkeskeytyksistä, ja mahdollisimman nopeasti yllättävistä sähkökatkoista keskijänniteverkossa. Halutessasi saat ilmoitukset useampaan puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen.

Voit ottaa Caruna Sähkövahdin käyttöön, jos sinulla on Carunan kanssa voimassa oleva verkkopalvelusopimus sekä koti, kesämökki tai jokin muu kiinteistö verkkoalueellamme. Caruna Sähkövahti on käytössäsi heti, kun olet sen tilannut tai sinut on liitetty sen käyttäjäksi muuton yhteydessä.

Pidä yhteystietosi ja muut Carunan Sähkövahdin asetukset aina ajan tasalla, jotta tiedotteemme tulevat perille asti. Päivityksen tai tilauksen lopetuksen teet Caruna Plussassa.

Mikäli sinulla ei ole Caruna Sähkövahtia käytössäsi, lähetämme suunnitelluista työkeskeytyksistä tiedotteen postiosoitteeseesi. Perinteiset tiedotteet poistuvat käytöstä, kun olet tilannut sähköisen ilmoituspalvelun.

Avaa Sähkövahti
Tunnista nollavika - se voi aiheuttaa hengenvaaran

Vaurioituneissa sähköverkoissa saattaa esiintyä niin sanottu nollavika, joka voi aiheuttaa hengenvaaran. Tämän vuoksi nollavikaan tulee suhtautua vakavasti.

Lue lisää
Korvaukset sähkökatkoista tai vahingoista

Vakiokorvaus yli 12 tunnin sähkökatkosta

Maksamme yli 12 tunnin yhtäjaksoisesta sähkökatkosta korvauksen automaattisesti laskullasi. Jos vakiokorvausta ei näy sähkökatkon päättymisen jälkeen kahdella seuraavalla laskulla tai saamasi korvaus ei vastaa käsitystäsi sähkökatkon pituudesta, voit tehdä vakiokorvauksen tarkastuspyynnön.

Lue lisää

Vahingonkorvaukset sähkön toimitustapa- tai laatuvirheestä

Voit hakea vahingonkorvauksia rikkoutuneista laitteista tai pilaantuneista elintarvikkeista. Vahinkojen korvaaminen edellyttää, että sähkönjakelussa on tapahtunut joko sähkön laatua, tai toimitustapaa koskeva virhe. 

Lue lisää