Kommunerna i Carunas nätområden har förbundit sig till arbetssäkerhet – mottagarna av arbetssäkerhetspriserna har utsetts

Pressmeddelande
Carunas säkerhetsledning baserar sig på en modell av ständig förbättring, där säkerheten beaktas i all verksamhet. Vi förutsätter säkert arbete på alla våra byggarbetsplatser och vi förväntar oss också engagemang från kommunerna. Kommunerna har år efter år visat att arbetssäkerheten inte faller på bristande engagemang.

Osana turvallisuustyötä lanseerasimme vuonna 2019 ilmaisen Caruna-korttikoulutuksen aliurakoitsijoille, jotka eivät ole sähköalan ammattilaisia. Koulutuksen tarkoituksena on taata perusymmärrys toimintaympäristöömme liittyvistä turvallisuustekijöistä. Nyt koulutuksen on saanut jo 1 500 henkilöä.

Caruna-korttikoulutusta mukaillen räätälöimme Peilipinta Consulting Oy:n kanssa kunnille oman koulutuksen, joihin kutsuimme myös kuntien aliurakoitsijoita. Kunnista koulutukseen on osallistunut 750 henkilöä.

Olemme ilahtuneita siitä, että aliurakoitsijat ovat olleet äärettömän sitoutuneita työturvallisuuteen.

- Uskon, että työturvallisuuskoulutus on ollut yksi menestystekijä siinä, että palkitut kunnat ovat onnistuneet turvallisen työympäristön ylläpitämisessä omilla työmaillaan, Carunan toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny sanoo.

Tavoitteenamme on, että joka ikinen työntekijä pääsee työpäivän jälkeen ehjänä kotiin. Onnistumme vain, kun meillä on sama päämäärä – turvallinen työmaa. Jokainen päivä menemme hienosti tavoitetta kohti yhdessä.

Palkitsemme onnistujat vuosittain – vuoden 2020 työturvallisuuspalkinnon saavat Isokyrö, Koski tl ja Merikarvia

Maakaapeloitua sähköverkkoa on yhä enemmän, ja turvallinen työskentely maakaapeliverkon läheisyydessä edellyttää kunnilta uusia ajattelutapoja ja ohjeita.

- Palkitut kunnat ovat tarkasti selvittäneet, missä maanalaiset rakenteet kulkevat ja seuranneet johtoajatusta – jokainen työntekijä ehjänä kotiin, iloitsee Carunan HSEQ-päällikkö Arsi Näkki.

Palkitsemme verkkoalueidemme kunnista turvallisen työn toteutumisesta vuonna 2020 Isokyrön, Merikarvian ja Koski tl:n. Näiden kuntien alueella ei Carunan maakaapeliverkkoon kaivettu kertaakaan.

- On hienoa, että kunnat ja heille urakointia tekevät yritykset ovat oivaltaneet, että työturvallisuuteen panostettu aika maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti! kiittävät avainasiakaspäälliköt Markus Talka ja Petri Parviainen.

Poikkeustilanteen vuoksi työturvallisuuspalkinnot ojennetaan henkilökohtaisesti turvallisuus huomioiden.

Vuoden 2020 työturvallisuuspalkinnon saavat Isokyrö, Koski tl ja Merikarvia.

Läs mer