Ny energi för husbolag: solceller för gemensam användning minskar husbolagets och invånarnas elräkning

Pressmeddelande
Husbolag kan i framtiden allt enklare ta i bruk solceller för gemensam användning. I årsskiftet erbjuder eldistributionsbolaget Caruna husbolag inom sina nätområden tjänsten Solgemenskap, med vilken husbolag och invånare kan minska sin elräkning. Solceller för gemensam användning även sparar miljön.

Palvelu on taloyhtiölle ja sen asukkaille maksuton.

”Nyt jos koskaan kannattaa hankkia aurinkopaneelit koko taloyhtiöön. Vuodenvaihteessa voimaantulevan lakimuutoksen myötä taloyhtiön yhteinen aurinkopaneelijärjestelmä Aurinkoyhteisö on mahdollinen. Säästö näkyy jokaisen asukkaan sähkölaskussa, ei vain pelkästään taloyhtiön”, kertoo Carunan hankepäällikkö Juha Olkkonen.

Aurinkoinen taloyhtiö hyödyntää aurinkoenergiaa tehokkaasti

Aurinkoyhteisössä aurinkopaneelien tuotanto jyvitetään kiinteistösähkön kulutuksen jälkeen asukkaiden käyttöön. Taloyhtiö voi myydä asukkailta käyttämättä jäävän tuotannon takaisin sähkömarkkinoille. Aurinkosähkön siirtäminen Carunan sähköverkkoon on maksutonta.

"Uusiutuva energia on tulevaisuuden valinta. Aurinkoinen taloyhtiö edistää aurinkoenergian käytön kasvua sekä tekee vastuullisia valintoja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjumiseksi. Samalla taloyhtiön imago ja arvo nousevat”, arvioi Juha Olkkonen.

Taloyhtiö voi perustaa aurinkoyhteisön heti, kun aurinkopaneelit ovat toiminnassa. Alustava päätös yhteisöstä kannattaa tehdä jo suunnitteluvaiheessa, sillä näin aurinkosähköllä päästään kattamaan suurempi osuus taloyhtiön sähköntarpeesta.

Aurinkoyhteisön perustaminen on helppoa

Aurinkoyhteisön perustaminen tehdään helposti itsepalveluna Virtane-palvelussa, ja sen voi hoitaa esimerkiksi isännöitsijä tai muu taloyhtiön valtuuttama henkilö. Aurinkoyhteisö käynnistyy automaattisesti, ja taloyhtiö saa sen tuottoraportit Virtane-palvelussa ja asukkaat Caruna Plus -mobiilisovelluksessa.

Taloyhtiöt voivat perustaa aurinkoisen taloyhtiön, kun lakimuutos astuu voimaan 1.1.2021 alkaen.

Lue lisää Virtane-palvelusta, miten aurinkoinen taloyhtiö perustetaan.

Kuvitusgrafiikka taloyhtiön aurinkopaneleiden tuottaman sähkön hyödyntämisestä Aurinkoyhteisö-palvelun kautta.

Läs mer