Undantag i våra tjänster 8.-21.2.: energiuppföljningstjänsten och kontraktuppgifterna är inte uppdaterade

Serviceanmälan 15.02.2022 - 13:57
Datahubb-tjänsten för elmarknaden (elöverförings- och elförsäljningsbolag) som tagits fram av stamnätsbolaget Fingrid tas i drift i slutet av februari 2022. Datahubben gör det smidigare för våra kunder att sköta ärenden som vid en flytt och byte av elförsäljare.

Under februari är våra tjänster föremål för vissa undantag på grund av en uppdatering i vårt kundtjänstsystem som krävs för datahubben.

  • Vår kundtjänst (telefontjänst och chatt) är stängd 10.2.
  • Självbetjäningskanalen Caruna+ för privat-och företagskunder är stängd 9.–10.2.
  • Energiuppföljningen kommer inte att vara uppdaterad mellan 8.–21.2. Elförbrukningsdata är åter uppdaterade på vecka 8.
  • Ifall du flyttar mellan den 8.-21.2. så kommer uppgifterna om ditt nya kontrakt eller avslutande kontrakt att uppdateras till tjänsten i början av vecka 8.

Om du har ett brådskande ärende, klicka på chatten där vår fyndiga Casper-robot svarar på dina frågor dygnet runt.

Vår feltjänst är öppen som vanligt och störningssituationer kan kontrolleras på vår störningskarta.

Självtjänsten Caruna+ för entreprenörer finns tillgänglig hela tiden.

Elförbrukningsställenumret ändras 

I och med driftsättningen av datahubben kommer elförbrukningsställenumren att förnyas till 18 siffror. Numret kommer bland annat att synas på fakturan och i avtalsinformationen från och med mars. I Caruna+ kan det nya numret ses tidigare.

De nya numren tas i drift automatiskt och kunderna behöver inte göra något åt saken. Ändringen medför heller inga kostnader. 

Vad för datahub?

Datahubben kommer att förtydliga och påskynda informationsutbytet mellan elförsäljnings- och överföringsbolag, eftersom data relaterade till elförbrukning i framtiden kommer att finnas i ett system. Alla Finlands elöverförings- och försäljningsbolag är med i förändringen. Syftet är att erbjuda kunderna en smidigare elmarknad.

Mer information

caruna.fi/datahub
Fingrids webbsida om datahubben fingrid.fi/sahkomarkkinat/datahub/

Undantag i våra öppettider och tjänster i februari – vi förbereder driftsättning av datahubben