Uutishuone
Limit search
Teekkarista Pelle Pelottomaksi – mitä tekee innovaatiopäällikkö?
Verneri Kohonen pakkasi kesällä laukut Oulussa, muutti pääkaupunkiseudulle ja aloitti työn Carunan innovaatiopäällikkönä. Voiko innovaatiopäällikköä verrata Ankkalinnan kuuluisimpaan keksijään?
Kuntien ja Carunan yhteinen työllistämiskampanja toi kesätöitä yli 80 nuorelle ilmastolähettiläälle
Kunnat ja sähkönjakeluyhtiö Caruna toteuttivat toistamiseen Duunienergiaa-kampanjan, jolla työllistettiin kesätöihin 16–20-vuotiaita nuoria eri puolella Suomea. Kampanjan avulla luotiin kesätyömahdollisuuksia 85 nuorelle yli 30 kunnassa. Osana kampanjaa kesätyöntekijät jakoivat sosiaaliseen mediaan tietoa kuntien ja kuntalaisten ilmastoteoista.
Löytyykö pakohuoneesta avain vetovoimaan?
Koodilukkoja, piilotettuja avaimia ja kryptisiä vihjekirjeitä. Niistä on pakohuone tehty. Asia tuli tutuksi kesän aikana monille kotikunnassani Isojoella, sillä pääasiallinen työtehtäväni Carunan Duunienergiaa-kampanjan avulla palkattuna työntekijänä oli pakohuoneen pyörittäminen kolmen viikon ajan.
Kesämme ilmastotoimittajina
Carunan Duunienergiaa -kampanjan tavoitteena on työllistää 16–20 –vuotiaita nuoria kunnissa. Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2020 ja toistamiseen tänä kesänä. Teemana oli nostaa esille ilmastonmuutosta ja sitä, miten kunta ja kuntalaiset ovat reagoineet siihen. Ilmastonäkökulma on yksi keskeisistä syistä, miksi juuri me kaksi olemme eksyneet tähän tehtävään. Olemme Eurajoen Duunienergiaa-kampanjan kesätyöntekijät Viivi ja Lauri. Tämä on kertomuksemme kesästä ilmastotoimittajina.
“Carunalla saan hyvän yleiskuvan Suomen sähkömarkkinoista”
Olen Emma, ja olen Carunan kesätyöntekijä. Opiskelen kolmatta vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa Aalto-yliopistossa. Valmistun nyt kesällä tekniikan kandidaatiksi, ja aloitan syksyllä energiatekniikan maisteriohjelman. Tämä on ensimmäinen kesäni carunalaisena.
Energiamurrokseen vastaaminen edellyttää rohkeutta kokeilla
Vielä kymmenen vuotta sitten en uskonut taittavani kesälomareissua sähköautolla ja valikoivani majoitusta sen perusteella, onko auton lataus mahdollista. Sähköä kulutetaan nykyisin hetkittäin ja yllättäen paljonkin. Tehopiikit laittavatkin verkon suunnittelun ja hallinnan uusiin raameihin.
Suomalainen keksintö eChargie tekee sähköauton lataamisesta helppoa ja edullista
Tampereella veneilijät saavat sähkönsä vaivattomasti. Siirrettävän eChargie-laitteen avulla kaupunki myy veneilijöille kesäisin sähköä suoraan laitureilta ja talvisin laitteet palvelevat veneenomistajia venevarikolla. Carunan innovaatiotiimi on ollut mukana laitteen kehitystyössä vuodesta 2018 lähtien.
Carunan innovaatiokilpailu alkaa: Mikä sähköön liittyvä keksintö tekisi arjesta mukavampaa, säästäisi energiaa tai hyödyntäisi tekoälyn mahdollisuuksia?
Keskiviikkona 24.3. käynnistyy Carunan järjestämä innovaatiokilpailu Suuri Propellihattukisa. Caruna haluaa kannustaa suomalaisia keksimään kiinnostavia ja mahdollisesti koko yhteiskuntaa hyödyttäviä tai energiamurrosta vauhdittavia palveluita, sovelluksia ja teknologiaa.
Lapsille sähköturvallisempi koulumatka myös Kauniaisissa
Pilottihankkeessaan Caruna asentaa muuntamoihin ja jakokaappeihin antureita, joiden avulla varmistetaan, että sähkölaitteiston suojaavat rakenteet ovat ehjät.
Sähköä kaikille, olosuhteista riippumatta
Talven kylmät pakkaspäivät ovat lisänneet sähkönjakeluverkon kuormitusta ja aiheuttaneet ongelmia etenkin ulkomailla. Suomessakin yhteiskuntamme toimintakyky on riippuvainen sähköverkon toimivuudesta. Sähköä tarvitaan yhä enemmän, kun yhteiskunta sähköistyy. Riittääkö kapasiteetti, ja mikä on huoltovarmuus? Voiko Texas tapahtua meillä?