Uutishuone
Limit search
Energiaa ja rahaa voi säästää ilmaiseksi – näin pääset alkuun
Kodin energian säästäminen on tärkeä askel kohti ympäristöystävällisempää elämäntapaa ja taloudellista säästöä.
Kaupungistuminen haastaa sähköjärjestelmäämme - aikaa ei ole hukattavaksi
Ilmastotavoitteiden saavuttamisessa ja sähkön kulutuksen kasvussa on kyse jostain ennennäkemättömästä. Odottelemalla emme pysty tähän muutokseen vastaamaan, kirjoittaa Carunan sähköverkkojohtaja Elina Lehtomäki.
Miten pitää kaikki mukana? - Onnistunut muutos vaatii henkilöstön osallistamista
Muutoksessa kuulluksi tulemisen tarve on suuri. Johdon ei tulisi koskaan viedä muutosta läpi yksin. Avain onnistuneeseen muutokseen on työyhteisön osallistaminen.
Tulevaisuudessa energiantuotantoa ja -kulutusta pitää pystyä ennustamaan paremmin
Älykäs sähköverkko mahdollistaa monta asiaa: uusiutuvien energialähteiden liittämisen jakeluverkkoon sekä ylimääräisen tuotannon ohjaamisen erilaisiin joustovaihtoehtoihin, kuten akkuihin, sähköautoihin tai lämminvesivaraajiin.
Etätyön mestarit – Ilkka ja Olli ovat Carunan vahvistukset Oulussa
Pandemia ja etätyösuositukset ovat muuttaneet työnteon tapoja ja paikkoja. Myös moni carunalainen tekee töitä muualta kuin toimistolta Espoosta. Ilkka Möttönen ja Olli Kujanperä ovat Carunan vahvistukset Oulussa.
Historiallinen tammikuja ja muinaismuistoalueita – Sähköverkon rakentamisessa otetaan espoolaisille tärkeä ympäristö huomioon
Caruna rakentaa Espoossa kuuden kilometrin pituista maakaapelia Leppävaarasta Sinimäkeen turvaamaan kaupungin kasvavaa sähkönkulutusta. Kaapelin reitti kulkee Kilon kartanon läheisyydessä, joten rakennustyössä on otettu huomioon 1700-luvulta lähtien kartanon maisemissa seissyt tammikuja.
Löytyykö pakohuoneesta avain vetovoimaan?
Koodilukkoja, piilotettuja avaimia ja kryptisiä vihjekirjeitä. Niistä on pakohuone tehty. Asia tuli tutuksi kesän aikana monille kotikunnassani Isojoella, sillä pääasiallinen työtehtäväni Carunan Duunienergiaa-kampanjan avulla palkattuna työntekijänä oli pakohuoneen pyörittäminen kolmen viikon ajan.
”Kesätyö oli mahtava ja ainutlaatuinen kokemus”
Me, Annika, Aatu ja Jimi, saimme kunnian olla osana Alavuden kaupungin some-tiimiä tuottamalla sisältöä kaupungin sosiaalisen median alustoille niin ilmastotoimista kuin kulttuuristakin. Olimme Alavuden kaupungin Kulttuuripalveluilla kesätöissä, ja tehtävämme oli tuoda Alavuden kulttuurikohteita, kuten patsaita ja museoita, tutummiksi paikallisille vinkkaamalla ja kertomalla niistä sosiaalisessa mediassa. Kesätyömme oli Carunan sponsoroima, ja olimme mukana #duunienergiaa -kampanjassa. Toimimme siis lisäksi ilmastolähettiläinä kaupungissamme. Kulttuurikohteista somettaminen ja ilmastolähettiläänä toimiminen oli helppo yhdistää, joten kesätyömme kävi kuin itsestään ja aika lensi kuin siivillä!
“Carunalla asioita tehdään yhdessä”
Noora Kärki on työskennellyt Carunalla vuodesta 2015 asti. Hän on edennyt vuosien varrella asiakaspalvelijasta prosessipäälliköksi. Mikä on saanut hänet jäämään yhtiöön?
“Carunalla saan hyvän yleiskuvan Suomen sähkömarkkinoista”
Olen Emma, ja olen Carunan kesätyöntekijä. Opiskelen kolmatta vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa Aalto-yliopistossa. Valmistun nyt kesällä tekniikan kandidaatiksi, ja aloitan syksyllä energiatekniikan maisteriohjelman. Tämä on ensimmäinen kesäni carunalaisena.
Sivutus