Uutishuone

Limit search

Keilaniemen sähköasema täyttää pian seitsemän vuotta

Keilaniemen sähköasema kytkettiin sähköverkkoon lähes seitsemän vuotta sitten. Moni ohikulkija ei huomaa, että sähköaseman katon peittävät aurinkopaneelit. Energiansäästöviikon kunniaksi selvitimme, mitä kouluikäisille paneeleille kuuluu.
Artikkeli · 14.10.2021 klo 14:04

Mistä myrskyt saavat nimensä?

Myrskyt nimetään sen päivän mukaan, jolloin ne saapuvat Suomeen ja tuhoista saadaan havaintoja. Ilmatieteen laitoksen meteorologit nimeävät myrskyt nimipäiväkalenterin mukaan aakkosjärjestyksessä. Jos tulossa olevan myrskyn odotetaan aiheuttavan merkittäviä vahinkoja, meteorologit nimeävät sen jo etukäteen. Onko sinun nimelläsi omaa nimikkomyrskyä?
Artikkeli · 29.09.2021 klo 13:48

“Carunalla asioita tehdään yhdessä”

Noora Kärki on työskennellyt Carunalla vuodesta 2015 asti. Hän on edennyt vuosien varrella asiakaspalvelijasta prosessipäälliköksi. Mikä on saanut hänet jäämään yhtiöön?
Artikkeli · 02.07.2021 klo 08:19

Rymättylän voimajohtopylväiden kaatuminen oli poikkeuksellinen onnettomuus

Tammikuun Toini-myrskyssä koettiin poikkeuksellinen onnettomuus, kun kaksi meren ylittävää suurjännitelinjan pylvästä kaatui, ja voimajohto putosi mereen. Onnettomuuden syynä oli painava tykkylumi, jota oli kertynyt voimalinjalle satojen kilojen painosta.

Miten tällainen onnettomuus on mahdollinen?
Artikkeli · 08.06.2021 klo 10:52

Lasten ja nuorten taidetta sähkökaappeihin Hyrylässä

Tuusulan kunta sekä sähköverkkoyhtiö Caruna toteuttavat kevään aikana lasten ja nuorten tekemää taidetta sähkökaappeihin Tuusulan Kirkkotielle. Taidetta projektiin ovat tuottaneet Hyökkälän koulun ja Tuusulan kuvataidekoulun oppilaat sekä Väinölän päiväkodin, Päiväkoti Sympaatin ja Steinerpäiväkoti Pohjantähden lapset. Projektin virallinen julkistamispäivä on Tuusula-päivänä 22.7.
Artikkeli · 02.06.2021 klo 12:33

Aktiiviset kaupunkilaiset maalaavat jakokaappeja Salossa

Kadun varressa nököttää kirjavaksi töhritty jakokaappi. Mutta ei enää kauan, sillä aktiiviset kaupunkilaiset Salo UG ry:n Reija Laine ja Kari Karenius laittoivat toimeksi ja saivat luotua prosessin, jossa jakokaappien maalaus etenee sutjakkaasti kaupungin rattaissa.
Artikkeli · 01.06.2021 klo 10:53

Käytätkö pörssisähköä? Pienennä laskuasi sähkökuormanohjauksen avulla

Sähkökuormanohjaus on sähkömittarin kautta kodeissa tehtävää lämmityksen ja lämminvesivaraajien päällä olon ohjausta. Ohjaus sopii öisin palvelua hyödyntäville pörssisähkön ostajien lisäksi myös aurinkopaneelien omistajille, joiden taas kannattaa keskittää sähkönkäyttöä päiväsaikaan.
Artikkeli · 26.04.2021 klo 08:59
Carunan kuormanohjauspalvelu