Uutishuone
Limit search
Destia palkittiin turvallisuudesta – Sinimäen sähköaseman työmaalla ei yhtään poissaoloon johtanutta tapaturmaa
Caruna on rakennuttanut Espoon Sinimäkeen uuden sähköaseman, jolla mahdollistetaan Espoon kasvava sähkönkulutus ja tuetaan hiilineutraalin Espoon strategiaa. Työmaalla työskenteli lähes 300 työntekijää ja puhuttiin montaa eri äidinkieltä – siitä huolimatta turvallisuus pysyi erinomaisella tasolla.

Sähköverkon rakentamisessa otetaan huomioon luonnonsuojelualueet, liito-oravat ja hevostallit
Sähkönjakeluverkot edistävät siirtymää puhtaaseen energiajärjestelmään ja mahdollistavat Suomen hiilineutraaliustavoitteet. Carunan tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Luonnon monimuotoisuus otetaan huomioon sähköverkon suunnittelusta asti.

Tavoitteena hiilineutraali Caruna 2025 – päästöjä vähennetään yhdessä kumppaneiden kanssa
Carunan tavoitteena on olla hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Suurin osa Carunan hiilijalanjäljestä syntyy hankinta- ja toimitusketjussa, jossa reilu kolmannes hiilijalanjäljestä aiheutuu verkon rakentamisessa käytettävistä materiaaleista.

Vermoon rakennettava ilmavesilämpöpumppu mahdollistaa espoolaisten lämmityksen sähköistymisen ja edistää energian kiertotaloutta
Espoon Vermossa sijaitsevan lämpölaitoksen tontille rakennetaan uutta sähköpohjaista tuotantokapasiteettia, ilmavesilämpöpumppulaitosta. Projekti on jo käynnissä ja se saadaan ajettua tuotannolliseen käyttöön vuoden 2023 alkupuoliskolla.
Uusi elämä vanhan sähköverkon rakennusmateriaaleille
Sähköverkon rakentamisessa purkautuu paljon kierrätettävää rakennusmateriaalia. Carunan työmailta purkautuva materiaali toimitetaan Kuusakoski Oy:lle kierrätettäväksi.

“Vastuullisuus on muutakin kuin ympäristöasioita”
Vastuullisuus on tärkeää jokaiselle Carunalla, mutta joidenkin työssä se on erityisessä asemassa. Tässä artikkelissa esittäytyy Lotta, jonka päätyötä on vastuullisuus. Kuinka vastuullisia me Lotan mielestä olemme?
Historiallinen tammikuja ja muinaismuistoalueita – Sähköverkon rakentamisessa otetaan espoolaisille tärkeä ympäristö huomioon
Caruna rakentaa Espoossa kuuden kilometrin pituista maakaapelia Leppävaarasta Sinimäkeen turvaamaan kaupungin kasvavaa sähkönkulutusta. Kaapelin reitti kulkee Kilon kartanon läheisyydessä, joten rakennustyössä on otettu huomioon 1700-luvulta lähtien kartanon maisemissa seissyt tammikuja.
Mitä tapahtuu käytöstä poistetuille sähköpylväille?
Vanhat sähköpylväät ovat haluttua tavaraa. Ne sisältävät kuitenkin vaarallisia kyllästysaineita, ja siksi niiden käyttöä seurataan Carunalla tarkoin. Mitä vanhoille pylväille tapahtuu? Ketkä pylväitä voivat käyttää? Ja voiko niistä rakentaa vaikka puutarhapenkin?
Jokisimpukka laittoi sähköverkon asennusreitin uusiksi
Sähkönjakeluverkon sijaintiin vaikuttavat asiakkaiden sijainti sekä maankäytön kehittyminen ja suunnitelmat. Koska verkko rakennetaan aina myös luontoon, on ympäröivällä maastolla, ympäristöarvoilla, mahdollisilla suojelualueilla sekä maanomistajien näkemyksillä verkon sijainnista vaikutuksia verkon kulkureitin valintaan.
Maanomistaja - saat hyödyntää sähköverkkomme johtokatuja taimien kasvatukseen!
Carunan asiakkaat, usein maanomistajat, kysyvät meiltä aika ajoin, saavatko he hyödyntää maata sähkölinjojen alla (sähkönaiset ja -miehet kutsuvat näitä johtokaduiksi) esimerkiksi joulukuusien taimien kasvattamiseen. Me vastaamme: kyllä!
Sivutus