Uutishuone

Limit search

Omakotitalon rakentajan muistilista – lue Anne Melenderin vinkit

Anne Melender osti syksyllä 2021 tontin Carunan verkkoalueelta ja ryhtyi talonrakennusprojektiin. Ihana Villa Woods valmistuu keskelle Suomen kauneinta luontoa. Rakentaminen vaatii paljon suunnittelua ja käytännön työtä - sekä sähköliittymän!
Artikkeli ·

Keilaniemen sähköasema täyttää pian seitsemän vuotta

Keilaniemen sähköasema kytkettiin sähköverkkoon lähes seitsemän vuotta sitten. Moni ohikulkija ei huomaa, että sähköaseman katon peittävät aurinkopaneelit. Energiansäästöviikon kunniaksi selvitimme, mitä kouluikäisille paneeleille kuuluu.
Artikkeli ·

Mistä myrskyt saavat nimensä?

Myrskyt nimetään sen päivän mukaan, jolloin ne saapuvat Suomeen ja tuhoista saadaan havaintoja. Ilmatieteen laitoksen meteorologit nimeävät myrskyt nimipäiväkalenterin mukaan aakkosjärjestyksessä. Jos tulossa olevan myrskyn odotetaan aiheuttavan merkittäviä vahinkoja, meteorologit nimeävät sen jo etukäteen. Onko sinun nimelläsi omaa nimikkomyrskyä?
Artikkeli ·

“Carunalla asioita tehdään yhdessä”

Noora Kärki on työskennellyt Carunalla vuodesta 2015 asti. Hän on edennyt vuosien varrella asiakaspalvelijasta prosessipäälliköksi. Mikä on saanut hänet jäämään yhtiöön?
Artikkeli ·

Rymättylän voimajohtopylväiden kaatuminen oli poikkeuksellinen onnettomuus

Tammikuun Toini-myrskyssä koettiin poikkeuksellinen onnettomuus, kun kaksi meren ylittävää suurjännitelinjan pylvästä kaatui, ja voimajohto putosi mereen. Onnettomuuden syynä oli painava tykkylumi, jota oli kertynyt voimalinjalle satojen kilojen painosta.

Miten tällainen onnettomuus on mahdollinen?
Artikkeli ·

Lasten ja nuorten taidetta sähkökaappeihin Hyrylässä

Tuusulan kunta sekä sähköverkkoyhtiö Caruna toteuttavat kevään aikana lasten ja nuorten tekemää taidetta sähkökaappeihin Tuusulan Kirkkotielle. Taidetta projektiin ovat tuottaneet Hyökkälän koulun ja Tuusulan kuvataidekoulun oppilaat sekä Väinölän päiväkodin, Päiväkoti Sympaatin ja Steinerpäiväkoti Pohjantähden lapset. Projektin virallinen julkistamispäivä on Tuusula-päivänä 22.7.
Artikkeli ·

Aktiiviset kaupunkilaiset maalaavat jakokaappeja Salossa

Kadun varressa nököttää kirjavaksi töhritty jakokaappi. Mutta ei enää kauan, sillä aktiiviset kaupunkilaiset Salo UG ry:n Reija Laine ja Kari Karenius laittoivat toimeksi ja saivat luotua prosessin, jossa jakokaappien maalaus etenee sutjakkaasti kaupungin rattaissa.
Artikkeli ·

Sähköliittymätilauksen lyhyt oppimäärä

Talonrakennusprojekti on merkittävä virstanpylväs ja monelle unelmien täyttymys. Oman kodin rakentamisen yhteydessä onkin monta asiaa muistettavana. Moni työvaihe tulee ottaa huomioon jo hyvissä ajoin, jotta toiminnan ajoitus menee nappiin. Onnistunut aikatauluttaminen on avain rakennusprojektin etenemiselle suunnitelman mukaan.
Artikkeli ·

Linnut lentävät turvallisemmin Vihdissä

Suuret siivekkäät osuvat silloin tällöin lennollaan ilmajohtoihin. Pahimmassa tapauksessa törmäyksestä seuraa linnun kuolema ja sähkökatko. Turvallisempia lentoja ajatellen asennamme lintuheijastimia asiakkaiden vinkkien perusteella.
Artikkeli ·