Uutishuone
Limit search
Sähköverkon rakentamistavalla voidaan vähentää ja lyhentää sähkökatkoja – uudella älyllä sähköt palautetaan jopa sekunneissa
Sähkön toimitusvarmuus ei riipu vain energian saatavuudesta, vaan myös sähköverkon kunnosta ja jatkuvasta kehitystyöstä. Viime vuosina Carunan sähköverkon kehitykseen on tullut paljon uudenlaista älyä, minkä ansiosta sähkökatkoja on aiempaa vähemmän, ja ne ovat myös kestoltaan lyhyempiä.

Lippulaivan kaupunkikeskus on esimerkki älykkäästä energiankäytöstä
Vuosi sitten Espoonlahteen valmistui kauppa- ja lähipalveluiden keskus Lippulaiva. Lippulaivassa energiaratkaisut ja vastuullisuus on otettu vakavasti: rakennus on energiakäytön puolesta hiilineutraali, kauppakeskus lämpiää ja jäähtyy rakennuksen alla pöhisevällä geoenergialla, ja rakentamisvaiheessa on investoitu älykkäisiin energiaratkaisuihin.

Aurinkovoimahankkeiden lisääntyminen näkyy erityisesti Lounais-Suomessa: liitettävyyskyselyitä tulee Carunalle päivittäin
Hankekehittäjät ja maanomistajat kyselevät nyt aktiivisesti eri kokoisille aurinkovoimaloille alustavia sähköliittymiä. Carunan verkkoalueella määrällisesti eniten liitettävyyskyselyitä tulee Lounais-Suomessa. Suurin osa kyselyistä on teollisen kokoluokan aurinkovoimahankkeita – isoimmat hankkeet ovat jopa satoja megawatteja.

Kuka voi olla energiantuottaja?
Energian hinnoista ja lähteistä käydään vilkasta keskustelua, kun uutisotsikot täyttyvät energiakriisin vaikutuksista. Carunan innovaatiopäällikkö Matti Uusipaasto kertoo, kuka Suomessa voi toimia energiantuottajana ja millä ehdoilla.

Sinimäen sähköasema Espoossa on esimerkki vastuullisesta rakentamisesta
Sähkönjakeluyhtiö Caruna rakentaa Espoon Sinimäkeen uutta sähköasemaa, jolla mahdollistetaan Espoon kasvava sähkönkulutus ja tuetaan hiilineutraalin Espoon strategiaa. Sinimäen sähköaseman verkkokomponenttien ja muiden rakennusmateriaalien vastuullisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Tuotteiden elinkaaren lopussa metallit pystytään kierrättämään noin 90 prosenttisesti.

Selviämmekö energiamurroksesta? Mikan työtä on ennustaa tulevaisuutta
Nuorena Mika Suomi kasasi hampurilaisia pikaruokaravintolassa ja haaveili ammattiurheilijan urasta. Nykyisin hän on yksi Carunan kolmesta innovaatiopäälliköstä. Hänen työtään on ennustaa tulevaisuutta. Millaista on olla töissä Carunalla?

Carunan tietojohtaja Laura vastaa sähkötalon datasta
Carunan tietojohtaja Laura Liljanderilla on missio. Hän haluaa, että Carunan kaikki tavoitteet ja päätökset pohjataan tietoon. Tietojohtaja vastaa nimensä mukaisesti tiedosta – eli siitä, että tekemisen keskiössä on data.

Kahdeksan myyttiä uusiutuvasta energiasta - mitä jokaisen on hyvä tietää?
Uusiutuvaan energiaan liittyy edelleen paljon virheellisiä käsityksiä. Lähdimme Carunan innovaatiopäällikkö Matti Uusipaaston kanssa myytinpurkutalkoisiin ja otimme käsittelyyn väitteitä, joita edelleen pyörii sosiaalisessa mediassa.

“Mitä asiakas tästä ajattelee?” - Marikan työtä on johtaa asiakaskokemusta
Carunalla toimintaa kehitetään jatkuvasti. Toiminnan on oltava asiakaslähtöistä, tehokasta ja vastuullista. Asiakaskokemusjohtaja Marika Tuomisen työtä on tietää, mitä asiakas ajattelee. Kysyimme Tuomiselta, mikä asiakaskokemuksen johtamisessa on tärkeintä.

Kesätöihin Carunalta Carunalle: Arsi sai kesätyöntekijän omasta organisaatiosta
Keväällä HSEQ-päällikkö Arsi Näkki yllättyi saadessaan kesätyöhakemuksen Carunan sisältä. Verkkopalveluasiantuntija Viivi Lindfors sai HSEQ-koordinaattorin kesätyön ja pääsee nyt oppimaan uutta Carunan sisällä.

Sivutus