Uutishuone
Limit search
Mitä tapahtuu käytöstä poistetuille sähköpylväille?
Vanhojen sähköpylväiden kierrätystä ja elinkaarta seurataan Carunassa tarkoin, sillä ne sisältävät vaarallisia kyllästysaineita. Mitä vanhoille pylväille tapahtuu? Ketkä pylväitä voivat käyttää? Ja voiko niistä rakentaa vaikka puutarhapenkin?

Selviämmekö energiamurroksesta? Mikan työtä on ennustaa tulevaisuutta
Nuorena Mika Suomi kasasi hampurilaisia pikaruokaravintolassa ja haaveili ammattiurheilijan urasta. Nykyisin hän on yksi Carunan kolmesta innovaatiopäälliköstä. Hänen työtään on ennustaa tulevaisuutta. Millaista on olla töissä Carunalla?

Muuttolinnut palaavat - kerro meille missä linnuilla on vaaran paikka
Carunan sähköverkossa on paljon ilmajohtolinjoja, ja varsinkin vesistöjen äärellä tai avoimella alueella on vaarana, että linnut lentävät sähkölinjaan. Linnun törmääminen sähkölinjaan voi vahingoittaa lintua ja aiheuttaa sähkökatkon. Heijastimilla suojellaan niin lintujen turvallisuutta kuin kuntalaisten sähkönjakeluakin.

Reilu kolmannes suomalaisista käyttää viallisia sähkölaitteita - vaarallista nollavikaa ei tunnisteta
Sähkönjakelija Carunan huhtikuussa teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset ovat varsin valveutuneita sähköturvallisuuteen liittyvissä asioissa. Kyselyn mukaan kaksi viidestä suomalaisesta kiinnittää säännöllisesti huomiota sähkölaitteiden yleiskuntoon, mutta reilu kolmannes suomalaisista käyttää tai on käyttänyt viallista sähkölaitetta.
Aleksi pitää huolen siitä, että suomalaisilla pysyvät valot päällä
Carunalla oli vuonna 2021 yli 88 000 kilometriä sähköverkkoa. Se on yli viidennes Suomen sähköverkoista. Verkkojen kautta sähköä kulkee 1,5 miljoonalle suomalaiselle. Energiamurros tarvitsee innovaatioita, mutta samalla on huolehdittava perustekemisestä - eli siitä että sähkö kulkee häiriöttä.
