Uutishuone

Limit search

Ovatko hyvinvoinnin avaimet hukassa?

Tulevaisuuden hyvinvointi rakennetaan tämän päivän ratkaisuilla. Ulkomaiset investoinnit Suomeen tuottavat verovaroja yhteiskunnan kasvaviin kustannuksiin, kuten vanhustenhoitoon sekä puolustukseen. Viime aikoina investointeja on tehty etenkin uusiutuviin energianlähteisiin, jotka kasvattavat siirrettävän energian määrää Suomessa. Työtä on tehty määrätietoisesti, sillä Suomessa sähkön hinta on ollut yksi Euroopan halvimmista ja jakelukin pitkistä etäisyyksistä ja saaristosta riippumatta Euroopan seitsemänneksi halvinta.
Blogi ·
Lasse Konttinen

Kuka saa investoida Suomeen?

Sosiaalisen median kirjoituksia lukiessa tämä kysymys tulee usein mieleen. Kuten minäkin, moni toivoo suomalaisten sijoittavan enemmän Suomeen. Toivon myös, että yhä useampi sijoittaja tulisi Suomen ulkopuolelta. Olemme pieni kansantalous ja tarvitsemme lisää sijoituksia ympäri maailmaa. Jos ulkomaalainen investoija päättää sijoittaa tänne, on se osoitus Suomen onnistumisesta. Tämän tulisi olla ylpeyden aihe. Samalla meidän on hyväksyttävä, että yhtiöt saavat kohtuullista tuottoa sijoituksilleen. Ellei näin olisi, yhtälö olisi kestämätön.
Blogi ·
Jyrki Tammivuori

Investoinnit Suomeen vaarantuvat, jos sähkönjakelijoiden asema luotottajien silmissä heikkenee

Energiavirasto esittää muutoksia sähkönjakeluyhtiöiden vahvistettuihin valvontamenetelmiin kesken meneillään olevan valvontajakson eli vuoden 2022 alusta. Vahvistetun valvontapäätöksen muuttaminen kesken valvontajakson on hyvin poikkeuksellinen toimenpide. Suomalainen poliittinen ympäristö ja sähkönjakelun sääntely on perinteisesti katsottu hyvin ennustettavaksi, mikä on turvannut alhaisen riskin ja sitä kautta kustannustehokkaan rahoituksen sähköverkon kehittämiseen vastaamaan tulevaisuuden kasvavaa sähkönkäyttöä. Tämä on näkynyt muuta markkinaa ja muita maita alhaisempana riskilisänä sidotun pääoman rahoittamisen kustannuksessa.
Blogi ·

Löytyykö pakohuoneesta avain vetovoimaan?

Koodilukkoja, piilotettuja avaimia ja kryptisiä vihjekirjeitä. Niistä on pakohuone tehty. Asia tuli tutuksi kesän aikana monille kotikunnassani Isojoella, sillä pääasiallinen työtehtäväni Carunan Duunienergiaa-kampanjan avulla palkattuna työntekijänä oli pakohuoneen pyörittäminen kolmen viikon ajan.
Blogi ·

”Kesätyö oli mahtava ja ainutlaatuinen kokemus”

Me, Annika, Aatu ja Jimi, saimme kunnian olla osana Alavuden kaupungin some-tiimiä tuottamalla sisältöä kaupungin sosiaalisen median alustoille niin ilmastotoimista kuin kulttuuristakin. Olimme Alavuden kaupungin Kulttuuripalveluilla kesätöissä, ja tehtävämme oli tuoda Alavuden kulttuurikohteita, kuten patsaita ja museoita, tutummiksi paikallisille vinkkaamalla ja kertomalla niistä sosiaalisessa mediassa. Kesätyömme oli Carunan sponsoroima, ja olimme mukana #duunienergiaa -kampanjassa. Toimimme siis lisäksi ilmastolähettiläinä kaupungissamme. Kulttuurikohteista somettaminen ja ilmastolähettiläänä toimiminen oli helppo yhdistää, joten kesätyömme kävi kuin itsestään ja aika lensi kuin siivillä!
Blogi ·

“Carunalla saan hyvän yleiskuvan Suomen sähkömarkkinoista”

Olen Emma, ja olen Carunan kesätyöntekijä. Opiskelen kolmatta vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa Aalto-yliopistossa. Valmistun nyt kesällä tekniikan kandidaatiksi, ja aloitan syksyllä energiatekniikan maisteriohjelman. Tämä on ensimmäinen kesäni carunalaisena.
Blogi ·

"Nykyään katselen sähkölinjoja uusin silmin”

Olen Paula ja toimin Carunalla HSEQ-koordinaattorina eli HSEQ-tiimin kesävahvistuksena. Kesätyö Carunalla on ollut avartava kokemus, ja nykyään katselen junamatkoilla ja metsäretkillä maisemaa halkovia sähkölinjoja aivan uusin silmin.
Blogi ·

Energiamurrokseen vastaaminen edellyttää rohkeutta kokeilla

Vielä kymmenen vuotta sitten en uskonut taittavani kesälomareissua sähköautolla ja valikoivani majoitusta sen perusteella, onko auton lataus mahdollista. Sähköä kulutetaan nykyisin hetkittäin ja yllättäen paljonkin. Tehopiikit laittavatkin verkon suunnittelun ja hallinnan uusiin raameihin.
Blogi ·