Uutishuone

Limit search

Tykkylumi voi edelleen aiheuttaa ongelmia sähkönjakeluun Koillismaalla

Puihin ja sähköjohtimiin kertyvä tykkylumi voi aiheuttaa sähkökatkoja verkkoalueellamme Koillismaalla. Tällä hetkellä vikoja aiheutuu, kun puut taipuvat lumen painosta sähköjohdoille. Varaudumme viikonlopun aikana korjaamaan vikoja ja poistamaan lunta sähköjohdoilta erityisesti Kuusamossa, Posiolla ja Pudasjärvellä.
Häiriötiedote ·

Paula-myrskyn aiheuttamat viat saadaan korjattua tällä viikolla

Paula-myrskyn aiheuttamia vikoja korjataan edelleen Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Kuusamossa. Keskijännitteisen verkon viat saataneen korjattua alkuviikosta, pienjännitteisen verkon osalta työt valmistuvat loppuviikosta.
Häiriötiedote ·

Vikojen korjaaminen Pohjois-Suomessa jatkuu juhannuksen ajan - sähköjen palautumisen aikataulua vaikea arvioida

Ukkospuuskien aiheuttamia vikoja korjataan myös juhannuksena. Sähköt pyritään palauttamaan kaikille mahdollisimman nopeasti. Töiden etenemiseen vaikuttavat paikoitellen erittäin hankalat olosuhteet ja pitkät välimatkat. Ukkospuuskat ovat aiheuttaneet laajalti tuhoa ja vakavia vaurioita sähköverkolle. Tuhoja kartoitetaan edelleen muun muassa helikopterin avulla.
Häiriötiedote ·

Ukkospuuskat voivat vaikuttaa sähkönjakeluun Pohjois-Suomessa

Sääennusteen mukaan voimakkaat ukkospuuskat ja salamointi voivat aiheuttaa sähkökatkoja tänään verkkoalueellamme Pohjois-Suomessa. Puuskat voimistuvat maanantai-iltapäivän aikana, ja ennusteen mukaan sää selkenee näiden puuskien osalta aamuyön aikana.
Häiriötiedote ·

Paula-myrskyn aiheuttamat viat Koillismaalla saataneen torstain aikana korjattua

Viimeisetkin Paula-myrskyn aiheuttamat viat saataneen korjattua torstaina Pudasjärvellä, Taivalkoskella ja Kuusamossa. Vikoja korjattiin yli viikko, ja kymmenet asentajat, metsurit, helikopterilentäjät ja erilaisten työkoneiden kuljettajat ovat tehneet töitä, jotta kaikille saatiin palautettua sähköt. Myrskytuhojen laajuus ja paikoitellen erittäin hankalat olosuhteet maastossa hidastivat ajoittain töiden edistymistä.

Häiriötiedote ·