Uutishuone

Limit search

Ovatko hyvinvoinnin avaimet hukassa?

Tulevaisuuden hyvinvointi rakennetaan tämän päivän ratkaisuilla. Ulkomaiset investoinnit Suomeen tuottavat verovaroja yhteiskunnan kasvaviin kustannuksiin, kuten vanhustenhoitoon sekä puolustukseen. Viime aikoina investointeja on tehty etenkin uusiutuviin energianlähteisiin, jotka kasvattavat siirrettävän energian määrää Suomessa. Työtä on tehty määrätietoisesti, sillä Suomessa sähkön hinta on ollut yksi Euroopan halvimmista ja jakelukin pitkistä etäisyyksistä ja saaristosta riippumatta Euroopan seitsemänneksi halvinta.
Blogi ·
Lasse Konttinen

Kuka saa investoida Suomeen?

Sosiaalisen median kirjoituksia lukiessa tämä kysymys tulee usein mieleen. Kuten minäkin, moni toivoo suomalaisten sijoittavan enemmän Suomeen. Toivon myös, että yhä useampi sijoittaja tulisi Suomen ulkopuolelta. Olemme pieni kansantalous ja tarvitsemme lisää sijoituksia ympäri maailmaa. Jos ulkomaalainen investoija päättää sijoittaa tänne, on se osoitus Suomen onnistumisesta. Tämän tulisi olla ylpeyden aihe. Samalla meidän on hyväksyttävä, että yhtiöt saavat kohtuullista tuottoa sijoituksilleen. Ellei näin olisi, yhtälö olisi kestämätön.
Blogi ·
Jyrki Tammivuori

Suuri Pako ja miten pidät kiinni asiantuntijoistasi

Energia-ala on pitkään ollut konservatiivisen maineessa, ja sille ovat takavuosina hakeutuneet henkilöt, jotka arvostavat matalaa riskiä ja jatkuvuutta. Työsuhteet ovat olleet pitkiä. Kaava on kuitenkin muuttunut ja muuttuu edelleen, kun murros ravistelee myös energia-alaa. 
Blogi ·
Suuri Pako ja miten pidät kiinni asiantuntijoistasi

Investoinnit Suomeen vaarantuvat, jos sähkönjakelijoiden asema luotottajien silmissä heikkenee

Energiavirasto esittää muutoksia sähkönjakeluyhtiöiden vahvistettuihin valvontamenetelmiin kesken meneillään olevan valvontajakson eli vuoden 2022 alusta. Vahvistetun valvontapäätöksen muuttaminen kesken valvontajakson on hyvin poikkeuksellinen toimenpide. Suomalainen poliittinen ympäristö ja sähkönjakelun sääntely on perinteisesti katsottu hyvin ennustettavaksi, mikä on turvannut alhaisen riskin ja sitä kautta kustannustehokkaan rahoituksen sähköverkon kehittämiseen vastaamaan tulevaisuuden kasvavaa sähkönkäyttöä. Tämä on näkynyt muuta markkinaa ja muita maita alhaisempana riskilisänä sidotun pääoman rahoittamisen kustannuksessa.
Blogi ·

Energiamurrokseen vastaaminen edellyttää rohkeutta kokeilla

Vielä kymmenen vuotta sitten en uskonut taittavani kesälomareissua sähköautolla ja valikoivani majoitusta sen perusteella, onko auton lataus mahdollista. Sähköä kulutetaan nykyisin hetkittäin ja yllättäen paljonkin. Tehopiikit laittavatkin verkon suunnittelun ja hallinnan uusiin raameihin.
Blogi ·

Tulevaisuus tarvitsee rohkeita organisaatioita

Nykymaailman jatkuvien muutosten, kasvavan epävarmuuden ja ennakoimattomienkin yllätysten keskellä menestyminen vaatii yrityksiltä edelläkävijyyttä, nopeaa reagointikykyä ja joustavuutta. Laivan kurssia on pystyttävä muuttamaan ja purjeita reivaamaan aina tuulen kääntyessä. Joskus on uskallettava ottaa suunta kohti tuntematonta, uskoa omaan päämäärään ja luottaa siihen, että miehistön osaaminen sekä yhteishenki kantaa vaikeimmissakin paikoissa. Myös silloin, kun eteen tulee yllätyksiä. Muutoksen ja epävarmuuden aikoina tarvitaan rohkeita organisaatioita ja rohkeaa johtamista. Ilman näitä ei ole edelläkävijyyttä, reagointikykyä tai joustavuutta.
Blogi ·

Sähkönsiirron hinnat – faktaa vai fiktiota?

Sähkönsiirron hinnoittelu herättää suomalaisissa suuria tunteita. Tämä tuntuu välillä hassulta, koska itse en ennen sähkönjakeluyhtiöön töihin tuloa ollut edes kuullut termiä sähkönsiirto. Maksoin toki sähkölaskuja, milloin Vattenfallille, Fortumille tai Helenille. Minulle sähköyhtiö oli yhtä kuin se taho, jolle soitin, kun muutin ja tarvitsin uuden sähkösopimuksen.
Blogi ·