Uutishuone

Limit search

Ovatko hyvinvoinnin avaimet hukassa?

Tulevaisuuden hyvinvointi rakennetaan tämän päivän ratkaisuilla. Ulkomaiset investoinnit Suomeen tuottavat verovaroja yhteiskunnan kasvaviin kustannuksiin, kuten vanhustenhoitoon sekä puolustukseen. Viime aikoina investointeja on tehty etenkin uusiutuviin energianlähteisiin, jotka kasvattavat siirrettävän energian määrää Suomessa. Työtä on tehty määrätietoisesti, sillä Suomessa sähkön hinta on ollut yksi Euroopan halvimmista ja jakelukin pitkistä etäisyyksistä ja saaristosta riippumatta Euroopan seitsemänneksi halvinta.
Blogi ·
Lasse Konttinen

Kuka saa investoida Suomeen?

Sosiaalisen median kirjoituksia lukiessa tämä kysymys tulee usein mieleen. Kuten minäkin, moni toivoo suomalaisten sijoittavan enemmän Suomeen. Toivon myös, että yhä useampi sijoittaja tulisi Suomen ulkopuolelta. Olemme pieni kansantalous ja tarvitsemme lisää sijoituksia ympäri maailmaa. Jos ulkomaalainen investoija päättää sijoittaa tänne, on se osoitus Suomen onnistumisesta. Tämän tulisi olla ylpeyden aihe. Samalla meidän on hyväksyttävä, että yhtiöt saavat kohtuullista tuottoa sijoituksilleen. Ellei näin olisi, yhtälö olisi kestämätön.
Blogi ·
Jyrki Tammivuori

Älykkäät sähköverkot ovat osa huoltovarmuutemme perustaa

Ukrainan sota on läsnä kotona ja työpaikoilla, mielissä ja sydämissä. On vaikea arvioida miten sota lopulta vaikuttaa tulevaisuuteemme. Sen myötä on käynnistynyt tärkeä keskustelu huoltovarmuudesta, turvallisuudesta sekä riippuvuussuhteestamme venäläiseen energiaan.
Blogi ·

”Kesätyö oli mahtava ja ainutlaatuinen kokemus”

Me, Annika, Aatu ja Jimi, saimme kunnian olla osana Alavuden kaupungin some-tiimiä tuottamalla sisältöä kaupungin sosiaalisen median alustoille niin ilmastotoimista kuin kulttuuristakin. Olimme Alavuden kaupungin Kulttuuripalveluilla kesätöissä, ja tehtävämme oli tuoda Alavuden kulttuurikohteita, kuten patsaita ja museoita, tutummiksi paikallisille vinkkaamalla ja kertomalla niistä sosiaalisessa mediassa. Kesätyömme oli Carunan sponsoroima, ja olimme mukana #duunienergiaa -kampanjassa. Toimimme siis lisäksi ilmastolähettiläinä kaupungissamme. Kulttuurikohteista somettaminen ja ilmastolähettiläänä toimiminen oli helppo yhdistää, joten kesätyömme kävi kuin itsestään ja aika lensi kuin siivillä!
Blogi ·

Kesämme ilmastotoimittajina

Carunan Duunienergiaa -kampanjan tavoitteena on työllistää 16–20 –vuotiaita nuoria kunnissa. Kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2020 ja toistamiseen tänä kesänä. Teemana oli nostaa esille ilmastonmuutosta ja sitä, miten kunta ja kuntalaiset ovat reagoineet siihen. Ilmastonäkökulma on yksi keskeisistä syistä, miksi juuri me kaksi olemme eksyneet tähän tehtävään. Olemme Eurajoen Duunienergiaa-kampanjan kesätyöntekijät Viivi ja Lauri. Tämä on kertomuksemme kesästä ilmastotoimittajina.
Blogi ·

Poikkeusaikana verkon merkitys korostui

Vuosi 2020 oli myrskyisä niin tuuli- kuin terveysrintamalla. Poikkeuksellisen vuoden aikana pystyimme keskittymään työhömme energiamurroksen mahdollistajana.
Blogi ·

Hiilineutraali Suomi – aurinkotuotanto ja akut avainasemassa

Suomella on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, ja aurinkotuotanto ja akut ovat tässä keskeisessä asemassa. Sähkönjakeluverkkojen rooli on merkittävä, jotta uusiutuvaa energiaa voidaan tuottaa paljon nykyistä enemmän ja jotta lisääntyvä sähkön käyttö on ylipäätään mahdollista, jos hiilineutraaliustavoitteet aiotaan saavuttaa.
Blogi ·

Sähkönsiirron hinnat – faktaa vai fiktiota?

Sähkönsiirron hinnoittelu herättää suomalaisissa suuria tunteita. Tämä tuntuu välillä hassulta, koska itse en ennen sähkönjakeluyhtiöön töihin tuloa ollut edes kuullut termiä sähkönsiirto. Maksoin toki sähkölaskuja, milloin Vattenfallille, Fortumille tai Helenille. Minulle sähköyhtiö oli yhtä kuin se taho, jolle soitin, kun muutin ja tarvitsin uuden sähkösopimuksen.
Blogi ·