Uutishuone

Limit search

Varaudu kesällä ukkosen aiheuttamiin sähkökatkoihin

Kesä on ukkosaikaa, jolloin kannattaa varautua ukkosen aiheuttamiin vikoihin. Ukkosmyrskyt voivat rikkoa sähkö- ja puhelinverkossa olevia laitteita etenkin haja-asutusalueilla. Edullisin keino estää tietokoneiden, viihde-elektroniikan ja puhelinlaitteiden rikkoutuminen on irrottaa laitteet pistorasioista ukonilman ajaksi. Myös antenni-, puhelin- ja internetkaapelit kannattaa irrottaa.
Artikkeli · 22.07.2022 klo 09:44
Salamointia

Keilaniemen sähköasema täyttää pian seitsemän vuotta

Keilaniemen sähköasema kytkettiin sähköverkkoon lähes seitsemän vuotta sitten. Moni ohikulkija ei huomaa, että sähköaseman katon peittävät aurinkopaneelit. Energiansäästöviikon kunniaksi selvitimme, mitä kouluikäisille paneeleille kuuluu.
Artikkeli · 14.10.2021 klo 14:04

Mistä myrskyt saavat nimensä?

Myrskyt nimetään sen päivän mukaan, jolloin ne saapuvat Suomeen ja tuhoista saadaan havaintoja. Ilmatieteen laitoksen meteorologit nimeävät myrskyt nimipäiväkalenterin mukaan aakkosjärjestyksessä. Jos tulossa olevan myrskyn odotetaan aiheuttavan merkittäviä vahinkoja, meteorologit nimeävät sen jo etukäteen. Onko sinun nimelläsi omaa nimikkomyrskyä?
Artikkeli · 29.09.2021 klo 13:48

Rymättylän voimajohtopylväiden kaatuminen oli poikkeuksellinen onnettomuus

Tammikuun Toini-myrskyssä koettiin poikkeuksellinen onnettomuus, kun kaksi meren ylittävää suurjännitelinjan pylvästä kaatui, ja voimajohto putosi mereen. Onnettomuuden syynä oli painava tykkylumi, jota oli kertynyt voimalinjalle satojen kilojen painosta.

Miten tällainen onnettomuus on mahdollinen?
Artikkeli · 08.06.2021 klo 10:52

Lasten ja nuorten taidetta sähkökaappeihin Hyrylässä

Tuusulan kunta sekä sähköverkkoyhtiö Caruna toteuttavat kevään aikana lasten ja nuorten tekemää taidetta sähkökaappeihin Tuusulan Kirkkotielle. Taidetta projektiin ovat tuottaneet Hyökkälän koulun ja Tuusulan kuvataidekoulun oppilaat sekä Väinölän päiväkodin, Päiväkoti Sympaatin ja Steinerpäiväkoti Pohjantähden lapset. Projektin virallinen julkistamispäivä on Tuusula-päivänä 22.7.
Artikkeli · 02.06.2021 klo 12:33