Uutishuone

Limit search

Valmennuksella uutta voimaa sähköverkkoon

Kun rakennetaan tulevaisuudenkin tarpeet täyttävää sähköverkkoa, tarvitaan saumatonta yhteistyötä kaikkien projektissa työskentelevien kesken. Erityisen tärkeää on projektinjohto-osaaminen. Sähkönjakelija Carunan projektinhallinnan valmennukseen osallistui syksyn aikana 15 verkonrakennusprojekteissa työskentelevää urakoitsijoiden projektipäällikköä.
Mediatiedote · 22.12.2020 klo 10:26

Pohjois-Suomessa on saneerattu sähköverkko - 30 000 asiakkaan sähkönjakelu aiempaa varmempaa

Carunan toteuttama Pohjanmaan ja Koillismaan verkkoalueen ensimmäinen suuri investointihanke on saatu päätökseen. Alueella kunnostettiin ja rakennettiin tulevaisuudenkin tarpeisiin vastaavaa sähköverkkoa lähes 2 000 kilometriä. Noin 30 000 Carunan asiakkaalle tämä tarkoittaa aiempaa varmempaa sähkönjakelua myös silloin, kun myrskytuulet puhaltavat, ukkonen pauhaa ja tykkylumi kuormittaa sähköjohtoja.
Mediatiedote · 26.11.2020 klo 08:24

Nykyinen verolainsäädäntö mahdollistaa tarvittavat investoinnit ja työpaikat Suomeen

Carunan rahoituksen periaatteena on taata pitkäaikaiset edellytykset toiminnalle sekä varmistaa verkonparannusinvestointien toteuttaminen asiakkaiden sähkönjakelun parantamiseksi. Näiden investointien toteuttaminen edellyttää merkittäviä pääomia. Älykäs sähköverkko on ratkaisevassa asemassa puhtaan energiajärjestelmän rakentamisessa, jolla vastataan Suomen kunnianhimoisiin hiilineutraalisuustavoitteisiin.
Mediatiedote · 10.11.2020 klo 11:05

Carunan uudenlainen koulutusohjelma toi alalle kipeästi tarvittuja sähköverkonasentajia

Sähkönjakeluyhtiö Carunan ja yhteistyökumppanien valtakunnallisen Kärkiryhmä-koulutusohjelman pilotti on viety päätökseen. Kärkiryhmä on Suomen ensimmäinen ohjelma, jossa yhteistyössä henkilöstöpalveluyritys Baronan, koulutusorganisaatioiden ja verkonrakennusyhtiöiden kanssa koulutettiin 10 sähköverkonasentajaa. Kaikkien osapuolien kiittämä hanke toi alalle kovat vaatimukset täyttäviä osaajia.
Mediatiedote · 02.11.2020 klo 10:04

Caruna raivaa puustoa voimajohtojen läheisyydessä Espoossa

Sähkönjakelun luotettavuuden varmistamiseksi Caruna raivaa puustoa suurjännitteisen (110 kilovoltin) voimajohtojen ympäriltä. Hakkuualue kulkee Espoonkartanosta Leppävaaraan ja työt aloitetaan aikaisintaan 2.11.2020. Työ valmistuu ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä.
Mediatiedote · 29.10.2020 klo 11:02

Niinistön sähköaseman saneeraus ja laajennus on valmistunut - yli 7 000 Carunan asiakkaan sähkönjakelun toimitusvarmuus paranee entisestään

Älykkäiden sähköverkkojen avulla varmistetaan kasvavan sähkökäytön sujuvuus niin kotitalouksille kuin erilaisille yrityksillekin. Sähköasemat ovat tärkeä linkki sähkönjakelija Carunan sähköverkossa, jonka häiriötön toiminta on yhteiskunnan toimivuuden kannalta keskeistä. Hyvinkään kaupungissa sijaitseva Niinistön sähköasema on nyt saneerattu ja laajennettu. Samalla on saatu valmiiksi sähköasemaan liittyvät voimajohtomuutostyöt.
Mediatiedote · 27.10.2020 klo 07:51

Caruna nykyaikaistaa lähes 50 000 asiakkaansa sähkönjakelua Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueilla - kumppaniksi Netel Oy

Sähkönjakelija Caruna uudistaa kumppaneidensa kanssa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen taajama-alueiden sähkönjakelua vastaamaan nykyistä paremmin sähkönkäytön tulevaisuuden tarpeisiin. Vielä tämän syksyn aikana alkavaan, Lähikaapelihankkeen nimellä kulkevaan projektiin on juuri valittu kumppaniksi Netel Oy, jonka kanssa sähköverkkoa uudistetaan ja parannetaan seuraavan neljän vuoden ajan.
Mediatiedote · 26.10.2020 klo 08:28