Lukitukset

Asiakkaan on järjestettävä Carunalle korvauksetta viivytyksetön pääsy mittauskeskukselle ja laitteistolle huolto-, tarkistus-, vianselvitys- ja korjaustöitä varten (Liittymisehdot LE2019 kohta 8.4).

Lukituksen toteuttaminen

Pientalot ja muut yksittäiset rakennukset 

Ensisijainen vaihtoehto on sijoittaa laitteistot vapaasti päästävään tilaan, esimerkiksi ulkotilaan kolmioavainlukituksella lukituksi.  

Taloyhtiöt, teollisuus, liiketilat, sairaalat, aidatut kiinteistöt, telemastot ja pumppaamot, kiinteistö- ja asiakasmuuntamot 

Toissijaisesti asiakas voi asentaa Carunan käyttöön avainsäilön ja avainpesän reittiavaimelle. Avainsäilön on oltava helposti käytettävissä ilman tikkaita tai muita apuvälineitä. 

Lukituissa tiloissa pääsy voidaan myös toteuttaa liittyjän järjestämällä sisäänpääsyllä, kuten asiakkaan tilaamalla päivystävällä huollolla. Sisäänpääsyn yhteystiedot ilmoitettava Carunalle viimeistään mittarin asennuksen yhteydessä.

Käytettävät lukkosarjat

Uusissa tai saneerattavissa kohteissa Carunalla on käytössä sähkömekaaninen NFC-tekniikkaan perustuva iLOQ S50 -lukitusjärjestelmä.

Lukitusjärjestelmän avainsäilön voi hankkia minkä tahansa iLOQ-lukkoliikkeen kautta, mutta se tulee kuitenkin ohjelmoida ja liittää Carunan rekisteriin BLC Turva Oy:n toimesta.

Emme suosittele mittauskeskusten lukitsemista erillisellä riippulukolla. Asiakas on velvollinen huolehtimaan kohteen avauksesta pyydettäessä, mikäli riippulukko on asennettu.

Lisätietoa lukituksesta BLC Turva Oy:ltä 

Koko verkkoalueellamme avain- ja lukitusasioista vastaava kumppani on BLC Turva Oy. Voit ottaa yhteyttä BLC Turva Oy:n sähköpostilla: caruna(a)blc.fi tai soittamalla puh. 040 675 7750.