Mies asentaa sähköjohtoa maan alle

Työmaat

Seuraa rakentamisen edistymistä karttapalvelusta

Voit seurata sähköverkon rakentamisen edistymistä ja katsoa aikataulun karttapalvelusta. Samasta palvelusta voit tilata myös työmaata koskevat viestit sekä ottaa meihin yhteyttä työmaihin liittyen.

Siirry karttapalveluun

Sähköverkon rakentaminen

Parannamme sähkönjakelua esimerkiksi pylväiden vaihdoilla ja siirtämällä sähköverkkoa maan alle. Pidämme sähköverkosta huolta myös sahaamalla sähkölinjojen läheisyydessä kasvavien puiden latvoja ja oksia.

Vanhan sähköverkon purku tai uuden sähköverkon käyttöönotto voi napsauttaa sähköt pois päältä hetkellisesti. Tiedotamme sähkönjakelun keskeytyksistä etukäteen Sähkövahti-palvelun avulla.

Näin sähköverkon rakentaminen etenee

Kun suunnittelemme sähköverkon parantamishanketta, kerromme suunnitelmasta alueen asukkaille esimerkiksi asiakastilaisuudessa. Jos kyseessä on webinaari tai tilaisuus paikan päällä, lähetämme kutsun tekstiviestillä. Voit tutustua esitysmateriaaleihin ja tallenteisiin nettisivullamme.

Varmista kutsusi tarkistamalla tai päivittämällä yhteystietosi Caruna Plussassa.

Tarkista yhteystietosi

Sähköverkon rakentaminen kestää keskimäärin 1–2 vuotta

Rakentamisessa on monta vaihetta, joista vain osa näkyy arjessasi.

  1. Tilaamme projektin omalta urakoitsijaltamme
  2. Urakoitsijamme tekee sähköjohtojen sijoittamisesta aina kirjallisen johtoaluesopimuksen tai suostumuksen maanomistajan kanssa.
  3. Aloitamme sähköverkon suunnittelun, mikä kestää alueesta riippuen noin puoli vuotta.
  4. Kun suunnitelma on valmistunut, aloitamme uuden sähköverkon rakentamisen. Rakentamisen etenemiseen vaikuttavat muun muassa maaston olosuhteet ja sää. Voit seurata rakentamisen edistymistä karttapalvelussamme.
  5. Uuden sähköverkon käyttöönoton jälkeen puramme vanhan sähköverkon ja aloitamme viimeistelytyöt. Viemme materiaalit alueelta pois ja siistimme alueen vähintään samanlaiseksi kuin se oli rakentamistyön alkaessa.
  6. Lopuksi tarkastamme kaiken olevan kunnossa ja varmistamme, että uusi sähköverkko on asennettu asianmukaisesti eli vähintään 70 cm syvyyteen.

Liikuthan työmaamme lähellä varovaisesti!

  • Älä koske maassa roikkuviin sähkölinjoihin. Ne voivat näyttää viattomilta, mutta ne voivat olla jännitteisiä ja aiheuttaa hengenvaaran.
  • Älä siirrä tai poista rakennusmateriaaleja tai kaivureittien merkintäkeppejä. Jos materiaaleja (esim. johtokeloja) pitää siirtää, niin otathan meihin yhteyttä chatissä.

Työmaan lähellä voi olla väliaikaisia reittejä ja kiertoteitä, jotta alueella kulkeminen on turvallisempaa.