If you are heating with electricity: do your wallet and the climate a service with electrical load control!

News
Caruna's customers were given a golden opportunity to manage the start-up schedules of electrical devices, such as water boilers. This brings relief to the electricity invoice, as devices can be turned on during the cheapest hours of electricity. At the same time, the customer inadvertently does a service to the climate.

Maksuton sähkökuorman ohjauspalvelu kehitettiin asiakkaidemme toiveesta hyödyntää sähköä kuluttavien laitteiden käytössä tehokkaammin yöaikaa, jolloin sekä siirtohinta että pörssisähkö ovat yleensä edullisia.

- Jos esimerkiksi vesivaraajasi tarvitsee lämmitysaikaa neljä tuntia vuorokaudessa, niin lämmitys kannattaa asettaa käynnistymään vasta puolen yön jälkeen, kertoo projektipäällikkö Ossi Juujärvi Carunalta.

Yötuntien hyödyntäminen lämmittämiseen on myös pieni ekoteko. Öiseen aikaan sähköntuotannossa käytetään nimittäin vähemmän hiilidioksidia tuottavia polttoaineita, eli lämmittäminen vähentää ilmaston rasitusta.

Kuormanohjauspalvelu on yksi tapa vaikuttaa omaan sähkölaskuun

Palvelusta hyötyvät erityisesti yö- ja kausisiirtoa käyttävät asiakkaat, jotka ostavat pörssisähköä. Myös aurinkosähkön tuottajille avautuu mahdollisuus oman tuotannon parempaan hyödyntämiseen.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden vaikuttaa omaan sähkölaskuunsa, ja kuormanohjauspalvelu on siihen yksi keino. Uskon myös, että aurinkosähkön tuottajat iloitsevat mahdollisuudesta hyödyntää aurinkoisten päivien tuottama sähkö esimerkiksi käyttöveden lämmittämiseen jo päiväaikaan.

Asiakkaillemme, joilla on kaksiaikainen sähkönsiirtotuote tai sähkömittarille jo ennestään kytkettyjä laitteita, kuormanohjaus ei ole uusi juttu. Nämä asiakkaat ovat kuulleet sähkötaulusta "napsahduksen" merkkinä siitä, että sähkökuorma on kytkeytynyt päälle. 

- Joskus luullaan virheellisesti, että tuo napsahdus tarkoittaa yösähkön alkamista. Yösähkö alkaa meidän asiakkaillamme aina klo 22 ja päättyy klo 7.

Asiakas kuskin paikalle ja ohjaamaan asetuksia itse

Tähän saakka sähkökuorma on kytkeytynyt päälle Carunan asettaman aikataulun mukaan klo 22–24. Tähän tulee nyt odotettu muutos.

- Asiakas voi itse valita kuormanohjauksen aikataulun nykyistä laajemmasta valikoimasta ja hyödyntää tehokkaammin yön halvat tunnit. Valinta tehdään Caruna+ sovelluksessa, Ossi ohjeistaa.

Vaihtoehtoja on useita eri käyttäjäryhmille. Vaihtoehdoista ja käyttäjäryhmistä voit lukea lisää verkkosivultamme caruna.fi/kuormanohjaus.

Jos kuormanohjausjohtoja ei ole kytketty, kutsu sähköasentaja apuun

Jos olet kiinnostunut ohjauksesta, mutta sähkömittarillasi ei ole kuormanohjausjohtoja kytkettynä, niin ota yhteyttä sähköurakoitsijaasi. 

Sähköasentajasi tekee tarpeelliset asennukset laitteesta sähkömittarille ja ilmoittaa Carunalle, kun asennus on tehty. Tämän jälkeen Carunan urakoitsija tulee kytkemään kuormanohjauksen. Laskutamme muutoksesta palvelumaksuhinnaston mukaisen maksun.

Tutustu sähkökuorman ohjaukseenSähkökuorman ohjaus – muuta varaavan lämmityslaitteen käynnistymistä Näin teet muutoksia kuormanohjauksen aikatauluun
  1. Varmista, että sinulla on kuormanohjausjohdot kytkettynä.
  2. Valitse itsellesi sopiva kuormanohjausryhmä Caruna+ sovelluksesta. Jos sinulla ei vielä ole Caruna Plussaa puhelimessasi, niin lataa se sovelluskaupasta.
  3. Seuraa kulutuksen muutosta energiaseurannassa.
  4. Tarpeen vaatiessa vaihda kuormanohjausryhmää.

Pari- ja rivitaloissa kuormanohjaus voidaan tehdä keskitetysti yhden mittarin kautta. Tällöin ohjausaikojen muutoksesta täytyy asukkaiden sopia yhdessä.

Read more