Minna päätyi viestinnän asiantuntijaksi kiertotietä

Artikkeli
Viestinnän asiantuntija Minna Pirneskoski vastaa Carunan asiakasviestinnästä. Viestintää hän päätyi tekemään osittain vahingossa. Hän on hyvä esimerkki siitä, kuinka tie unelmaduuniin ei aina ole suoraviivainen.

Minna Pirneskosken ensimmäinen ammatti oli merkonomi. Viestintäalan hän opiskeli myöhemmin assistentin työn ohessa markkinointi-instituutissa. Nykyään hän on Carunan asiakasviestinnän ja sidosryhmätyön rautaisin ammattilainen. Hyvät sosiaaliset taidot ja organisointikyky auttavat viestintätyössä. 

Carunan – ja Carunan edeltäjän Fortumin – Minna tuntee kuin omat taskunsa. Hän on aiemmin tehnyt niin asiakaspalvelua kuin projektikoordinaattorinkin työtä.  

"Olen ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan - lisäksi olen ollut kiinnostunut monenlaisista asioista, joten uusiin tarjouksiin on ollut helppo tarttua. Myös tulevaisuuden työelämältä toivon mahdollisuutta kehittyä", Pirneskoski sanoo.  

Energia-alalla viestintätyö ei käy tylsäksi  

Pirneskoski ei ole johdonmukaisesti tähdännyt mihinkään, vaan hän on tarttunut tarjouksiin. Vaikka työtehtävät ovat vaihtuneet, talo on pysynyt samana. 

"Parin vuoden välein on tullut uusia työtehtäviä, mikä pitää virkeänä.” 

Työstä ei puutu haastetta, ja joka päivä oppii jotain uutta. Kolmensadan ihmisen talossa työtä saa tehdä monipuolisesti tiimirajojen yli. Talo on täynnä hyviä tyyppejä, ja ala on kiinnostava. 

“Olemme Carunalla aktiivisesti mukana energiamurroksessa. Koko ajan tapahtuu jotain uutta ja mielenkiintoista. Se innostaa.” 

Kieli on viestijän tärkein työkalu   

Vaikka polku on mutkitellut, viestintä alana tuntuu omalta. Viestinnän työssä lopputulos näkyy ja kuuluu, ja työ on monipuolista.  

“Parasta on se, kun saa asioita aikaiseksi. Se, kun oman työn lopputulos näkyy verkkosivuilla, somessa tai toteutuneena viestinä tai tapahtumana.” 

Isossa energiayhtiössä eivät viestintäaiheet lopu. Aina tulee uusia hankkeita, projekteja ja viestintäsuunnitelmia. 

“On ihana tunne, kun pyydetään mukaan johonkin – ei siksi, että joku tarvitaan mukaan vaan siksi, että osaamistani tarvitaan”, Pirneskoski sanoo.  

Alana viestintä ei ole yksinkertaisimmasta päästä. Joskus tuntuu, että kaikkien tähtien on oltava oikeassa asennossa, jotta viestinnässä onnistuu. Vaikka tekisi johdonmukaista työtä, joskus epäonnistuu siinä, missä viimeksi onnistui.  

“Työssäni mietin paljon muotoiluja ja äänensävyjä. Viestin tulee olla ymmärrettävä mutta napakka, ja sävyn on oltava ystävällinen ja rento. Se on antoisaa, mutta haastavaa. Rutiini on kuitenkin tullut, ja Carunan äänensävyt ovat menneet luihin ja ytimiin!” 

Nuorille, jotka haaveilevat viestintäalasta Pirneskoskella on muutama vinkki.  

“Pidä mieli avoimena ja muista, että tausta ei määritä sitä, mitä sinusta voi tulla. Jos on kiinnostunut viestintäalasta, kannattaa lukea ja kirjoittaa paljon, jotta oma kieli rikastuu. Ja niin tylsältä kuin se kuulostaakin, kannattaa opetella kielioppi. Kieli on viestijän tärkein työkalu”, Pirneskoski sanoo.  

Minna on Carunan viestinnän asiantuntija.

Lue lisää