Nainen istuu muuttolaatikoiden keskellä

Muuttajalle – Tärkeät tärpit muuttotilanteisiin

Muutto Carunan verkkoalueelle

Ota yhteyttä sähkönmyyjään ja tee sähkösopimus

Kun muutat uuteen asuntoon, ota yhteyttä sähkönmyyjään ja tee sähkösopimus. Me Carunalla emme valitettavasti voi ottaa muuttoilmoitustasi vastaan, sillä sähkönmyyjä vastaa sopimuksestasi. Saamme tiedon muutostasi sähkönmyyjältäsi ilmoituksen tekemisen jälkeen. 

Muista myös tarvittaessa päättää vanhan asuntosi sähkösopimus ilmoittamalla siitä sähkönmyyjälle. Voit vertailla sähkönmyyjiä osoitteessa sahkonhinta.fi.

Huomaathan, että sähkön liittymissopimuksen irtisanomis- tai purkuilmoitus tehdään, kun et tarvitse kiinteistössä sähköä ollenkaan (ei muuttotilanne) tai kiinteistö puretaan.

Sähköverkkosopimus Carunan kanssa

Kun muutat uuteen asuntoon, sinun ei tarvitse olla yhteydessä Carunaan. Sähkönmyyjäsi ilmoittaa meille tekemästäsi sähkösopimuksesta ja lähetämme sinulle automaattisesti vahvistuksen sähköverkkosopimuksesta. 

Sähköverkkosopimus kattaa sähkön siirtopalvelun, ympärivuorokautisen sähköverkon valvonnan ja viankorjauksen sekä asiakaspalvelun. Caruna laskuttaa sinua sähkön siirrosta, johon sisältyy perusmaksu ja siirtomaksu. Siirtolaskulla maksat myös sähköveron, jonka Caruna tilittää eteenpäin valtiolle. 

Onko uudessa kodissasi aurinkopaneelit?

Jos pientalosi tai mökkisi katolla on aurinkopaneelit, tee sähkönmyyjän kanssa myös toinen sopimus, joka koskee sinulta ylijäävän tuotannon myymistä. Tämän jälkeen saat meiltä tuotannon sähköverkkosopimuksen. Emme veloita ylituotannon siirtämisestä jakeluverkkoon.

Muuttopäivä vaihtuu tai muutto peruuntuu

Aina kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Jos muuttopäivä vaihtuu tai muutto peruuntuu kokonaan, ilmoita muutoksesta sähkönmyyjälle, jonka kanssa teit sähkösopimuksen. Sähkönmyyjäsi ilmoittaa meille muutoksesta, minkä myötä päivitämme tai päätämme sähköverkkosopimuksesi. Sinun ei tarvitse olla yhteydessä Carunaan.

Sähkön kytkentä muuton yhteydessä

Jos uudessa kodissasi ei ole sähköjä, lähetämme sinulle tekstiviestin sopimuksen alkamispäivänä. Viestissä pyydämme sinua varmistamaan, että voimme kytkeä asuntoosi sähköt turvallisesti. Puhelinnumerosi saamme sähkönmyyjältä. Noudattamalla tekstiviestin ohjeita tarkasti, saat sähköt päälle asuntoosi sujuvasti.

Muutto pois Carunan verkkoalueelta

Kun muutat pois asunnostasi, ota yhteyttä sähkönmyyjääsi ja päätä sähkösopimuksesi. Sinun ei tarvitse olla yhteydessä Carunaan. Sähkönmyyjä ilmoittaa sähkösopimuksesi päättymisestä meille ja päätämme automaattisesti myös sähköverkkosopimuksen. Saat meiltä loppulaskun parin viikon kuluessa sopimuksen päättymisestä.

Sähköliittymän omistajuuden vaihto – jos ostit kiinteistön 

Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Tieto sähköliittymän uudesta omistajasta ei tule Carunalle mistään, niinpä uutena omistajana sinun vastuullasi on ilmoittaa meille omistajuuden muutoksesta.

Ilmoita liittymän omistajanmuutoksesta

Ota Caruna+ käyttöön

Caruna Plussasta näet sopimuksesi, laskusi ja sähkönkulutuksesi. Palvelussa voit myös pyytää laskulle lisää maksuaikaa, maksaa laskun ja vaihtaa sähköverkkosopimuksen tuotetta. 

Kirjaudu sisään helposti pankkitunnuksillasi