Pyydä meiltä apua kaapelinäyttöön - varmista turvallisuutesi

Kun teet sähköverkon läheisyydessä töitä, jossa sähköverkko voi vaurioitua, varmista ettei kaivureitilläsi ole aiemmin asennettuja maakaapeleita tai kunnallistekniikkaa.

Autamme sinua toimimaan turvallisesti sähköverkon läheisyydessä tarjoamalla mm. neuvontaa sekä maksuttoman kaapelinäytön tarvittaessa. Sijaintitiedot saat noin kolmen työpäivän kuluessa tilauksestasi.

Huom. Kaapelinäyttöjen tilaaminen muuttunut: jatkossa verkkokartta toimitetaan vasta näytön jälkeen. Mikäli tarvitset verkkotiedot suunnittelua varten, saat tilattua ne ilman näyttöä kustannuksitta.

Tilaa maksuton kaapelinäyttö

Alue Yhteystidot
Espoo ja Kauniainen (Caruna Espoo Oy)JohtotietopalveluSähköinen asiointipalvelu
Joensuu ja Kirkkonummi (Caruna Espoo Oy)

Länsi-Uusimaa, Keski-Uusimaa, Pirkanmaa, Kanta-Häme, Lounais-Suomi, Satakunta, Länsi-Suomi ja Pohjois-Suomi (Caruna Oy)
 

kaivulupa.fi

Puh. 0800 133 544 (arkisin klo 7-17)

Jos vahinko on jo tapahtunut

Kun kaapeli vahingoittuu, poistu tapahtumapaikalta välittömästi tasajalkaa hyppien tai loikkien niin, että vain toinen jalka koskettaa maata. Näin estät askeljännitteen muodostumisen. Mikäli olet koneessa, siirrä vahingon aiheuttanut koneen osa pois vahinkokohdasta. Jos joudut poistumaan koneesta, irrota otteesi koneesta ennen jalkojen osumista maahan.

Vaikka kaapeli katkeaisi, siihen saattaa kytkeytyä sähköt automaattisesti takaisin. Sähköverkon automaattinen sähköjen kytkentä keskijänniteverkossa voi yrittää kytkeä sähköjä päälle useita kertoja. Vaurioitunut kaapeli voi jäädä myös jännitteelliseksi.

Muista siis

  • Jos kaapeli vaurioituu, ilmoita siitä heti Carunan vikailmoitusnumeroon 0800 1 95011. Hätätilanteissa soita aina hätänumeroon 112.
  • Jos kaivutilanteessa kaapeli tulee esiin, ilmoita asiasta heti Carunalle. Kaapeliin on voinut syntyä vaurio, vaikka kaapeli ei olisi vaurioitunut näkyvästi. 
  • Esiin tulleita kaapeleita ei saa peittää, ennen kuin Carunan edustaja on tarkastanut kaapelin kunnon. Tarkastus on tärkeää, koska yleensä pienestä kaapelivauriosta aiheutuu myöhemmin sähkönjakelun keskeytys. Viankorjauskustannukset ovat edullisemmat, kun kaivukohta on auki. Kaivutyön aikana aiheutuneista ja kaivukohdassa myöhemmin aiheutuvien vikojen korjauskustannuksista vastaa vaurion aiheuttaja. Kaapelin tarkastus on maksuton.
  • Jätä vahinkokohtaan lisävahinkojen estämiseksi valvonta turvaetäisyydelle.