Sähköautoilu

Sähköauto sopii myös niille, joilla ei ole latausmahdollisuutta kotona

Sähköauton lataus 

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrä kasvaa maailmalla ja Suomessa kovaa tahtia. Sähköautojen yleistyminen näkyy sekä yleisen latauspisteverkon kasvuna että yksityisten latauslaitteiden myyntinä. Molemmat lisääntyvät tasaista tahtia. 

Lue lisää sähköauton latauksesta

Sähköauton latausratkaisut 

Sähköauton latauspisteiden hankinnassa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi ajokilometrit ja lataustehon tarve, sekä kiinteistön sähköjärjestelmä ja sähköliittymän vapaa kapasiteetti. Asuintalon sähköjärjestelmän kunto, ikä ja toteutustapa vaikuttavat paljon siihen, millaisia latausratkaisuja kiinteistössä on suositeltavaa käyttää ja miten turvallista sähköautoa on ladata esimerkiksi suoraan kotitalouspistorasiasta. 

Tutustu sähköauton latausratkaisuihin

Sähköautoilu taloyhtiössä 

Mikä on taloyhtiönne tämänhetkinen valmius sähköautojen lataukseen? Kuinka paljon taloyhtiössänne on vapaata kapasiteettia ja montako autoa sillä saadaan ladattua? Lue, miten järjestät taloyhtiönne sähköautojen latauksen.

Lue lisää sähköautoilusta taloyhtiössä

Latauspisteiden hankinta taloyhtiössä 

Sähköautojen latauspisteiden asentamiseksi kiinteistön omistajan on tehtävä asiasta päätös – taloyhtiössä tämä tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteistä päätöstä yhtiökokouksessa. Taloyhtiön tekemissä päätöksissä on tärkeää, että kun kustannuksia ja vastuita jaetaan, kaikkia osakkaita kohdellaan yhdenvertaisesti. 

Lue latauspisteiden hankinnasta