Liittymishinnasto

Saat oikeuden liittyä sähköverkkoon allekirjoittamalla liittymissopimuksen ja maksamalla liittymismaksun.

Carunan sähköliittymät hinnoitellaan vyöhykkeiden mukaan. Liittymävyöhykkeen määrittää tulevan liittymän etäisyys lähimpään jakelumuuntamoon. Liittymismaksun suuruus määräytyy pienjänniteliittymillä liittymän pääsulakkeiden koon perusteella. Hinta perustuu uuden sähköverkon laajentamisesta aiheutuviin keskimääräisiin rakentamiskustannuksiin kullakin vyöhykkeellä sekä kapasiteettivarausmaksuun. Liittymän kytkentä ja sähkömittarin asennus sisältyvät liittymismaksuun.

Tarkempia tietoja liittymävyöhykkeiden määräytymisestä näet alta. 

Sähköliittymien hintatiedot löydät hinnastoista tämän sivun alalaidasta. Carunalla on kaksi verkkoyhtiötä; Caruna Espoo Oy ja Caruna Oy. Valitse hinnasto sen mukaan, kumman verkkoalueella tonttisi sijaitsee.

Katso Carunan yhtiöiden rajat kartalta

Selvitä hinta liittymätilauspolulla

Jos et saa hinta-arviota polulla, käänny asiantuntijoidemme puoleen chatissa. Vahvistamme liittymän hinnan liittymissopimuksella. Sopimus raukeaa, mikäli et allekirjoita sitä kuukauden kuluessa.

Olethan hyvissä ajoin liikkeellä liittymän kanssa, sillä laajaa etukäteisselvittelyä vaativissa kohteissa liittymän hinnan selvitys voi kestää jopa muutaman kuukauden. Niihin kuuluvat esimerkiksi vyöhykkeiden ulkopuoliset liittymät tai tilanteet, joissa verkkoa joudutaan vahvistamaan pitkiä matkoja.

Selvitä liittymäsi hinta

Liittymä vyöhykkeiden ulkopuoliselle alueelle

Jos liittymispaikka sijaitsee Carunan sähköliittymävyöhykkeiden ulkopuolella, koostuu liittymismaksu todellisista keski- ja pienjänniteverkon rakennuskustannuksista ja selvitämme hinnan tarjouspyyntösi perusteella. Verkonrakennuskustannusten lisäksi liittymismaksuun lisätään kapasiteettivarausmaksu. Tyypillisiä vyöhykkeiden ulkopuolisia liittymispaikkoja ovat esimerkiksi saaret tai muut kaukana asutuksesta sijaitsevat kohteet, joiden lähialueella ei ole olemassa olevaa sähköverkkoa.

Lue lisää

Vyöhykehinnoittelun tarkemmat kuvaukset

Vyöhyke 1Asemakaava-alueet sekä liittymät, joiden suoraan mitattu etäisyys olemassa olevasta jakelumuuntamosta on enintään 300 metriä. Rantakaava-alueilla sovelletaan etäisyyteen perustuvaa vyöhykehinnoittelua.
Vyöhyke 2Liittymät, joiden suoraan mitattu etäisyys olemassa olevasta jakelumuuntamosta on 300–600 metriä.
Vyöhyke 3Liittymät, joiden suoraan mitattu etäisyys olemassa olevasta jakelumuuntamosta on 600–800 metriä. Pääsulakekoko voi olla enintään 3x35 A.
Vyöhykkeiden ulkopuolinen alueAlue- tai tapauskohtainen hinnoittelu, jossa liittymismaksu muodostuu välittömistä verkon laajennuskustannuksista ja kapasiteettivarausmaksusta.
Kuvasta näet vyöhykkeiden jaotteluperusteet Carunan verkkoalueilla.
Kuvasta näet vyöhykkeiden jaotteluperusteet Carunan verkkoalueilla.

Keskijänniteliittymien hinnoittelu

Keskijänniteverkon liittymien hinnoittelussa käytetään tapauskohtaista hinnoittelua. Keskijänniteliittymien liittymismaksut muodostuvat välittömistä laajennuskustannuksista ja kapasiteettivarausmaksusta. 

Keskijänniteliittymän hinnan selvittämiseksi lähetä meille keskijänniteliittymän tiedot liittymätilauspolulla.

Lähetä keskijänniteliittymän tiedot