Sähköliittymät

Tarvitsen uuden sähköliittymän

Rakennusprojektissa sähköt on hyvä huomioida hyvissä ajoin, sillä liittymän rakentaminen voi viedä jopa useamman kuukauden.

Tilaa sähköliittymä ajoissa rakennusluvan saamisen jälkeen, jotta varmistat sähkön saannin rakennustöitä varten. Tutustu liittymän tilaamisen eri vaiheisiin ja tilaa sähköliittymä näppärästi nettisivultamme.

Tutustu ja tilaa

Tarvitsen sähköä määräajaksi

Määräaikainen sähköliittymä soveltuu pääosin yritysten väliaikaisiin sähkön tarpeisiin, kuten ammattimaiselle rakennustyömaalle, tapahtumalle tai vaikkapa kesäaikaiselle jäätelökioskille. 

Lue lisää

Teen muutoksia nykyiseen sähköliittymään

Vaihda sähköliittymän omistajaa

Kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Omistajuuden vaihdosta tulee olla erillinen maininta muutostilanteen asiakirjassa, ja uusi omistaja ilmoittaa muutoksesta meille.

Lue lisää
Suurenna sähköliittymää

Jos sähkön käyttötarpeesi kasvaa esimerkiksi lämmitysmuodon vaihdon tai sähköauton latauspisteen hankkimisen myötä, voit korottaa nykyistä liittymisoikeuttasi eli liittymän suurimpien sallittujen pääsulakkeiden kokoa. Tilaa liittymisoikeuden suurentaminen meiltä, ja hanki sähköurakoitsija tarkistamaan kiinteistösi sähkölaitteiston soveltuvuus muutosta varten.

Lue lisää
Irtisano sähköliittymä

Sähköliittymä kannattaa irtisanoa, jos et tarvitse sähköä tontilla nyt tai tulevaisuudessa. Jos tontille vielä joskus tarvitaan sähköliittymä, pitää tontille tilata ja maksaa hinnastomme mukainen liittymismaksu uudesta liittymästä.

Lue lisää
Siirrä liittymä ylläpitoon

Voit sulkea liittymäsi väliaikaisesti (eli laittaa sen ylläpitoon), kun liittymä pitää irrottaa sähköverkosta rakennuksen purun takia. Liittymä kannattaa laittaa ylläpitoon myös, kun et tarvitse sähköä juuri nyt, mutta tulevaisuudessa voit tarvitakin.

Haemme sähkömittarin pois ja kytkemme liittymän irti sähköverkosta, mutta liittymissopimus jää voimaan, ja saat liittymän takaisin käyttöön niin halutessasi.

Lue lisää
Sähkölaitteiston muutokset

Sähkölaitteisto on muun muassa kiinteistön sähkölaitteista, johdoista ja sähkökeskuksista muodostuva toiminnallinen kokonaisuus. 

Kun kiinteistön sähkölaitteistoa päivitetään, ota yhteyttä sähköurakoitsijaasi. Hän tarkistaa kiinteistön sähkölaitteiston tarvittavat muutokset tarpeesi perusteella ja tekee tarvittavat toimenpiteet.

Lue lisää

Liittymän suunnittelijalle

Oletko tekemässä sähkösuunnittelua tai kartoitusta asiakkaalle uuden liittymän tai liittymän muutoksen toteutuksesta? Katso tarkemmin, mitä suunnittelussa on hyvä huomioida.

Lue lisää