Vaihto-oppilaana sähköverkkoyhtiössä?

Artikkeli
Myös keskellä työelämää voi käydä harjoittelussa. Energiateollisuuden Ina Lehto tuli Carunaan kahdeksi kuukaudeksi työnkiertoon. Carunalla Lehto syventää osaamistaan ja tutustuu sähköverkkoyhtiön käytännön tekemiseen.

Ina Lehto toimii asiantuntijana Energiateollisuudessa, joka edustaa energia-alan toimijoita. Työnkierto jäsenyhtiössä on Energiateollisuudelle sekä kouluttautumismuoto että tapa tutustua jäsenkuntaan. 

Lehdon mukaan Energiateollisuus tuntee vaikuttamistyön ja lainsäädännön, mutta Carunalla pääsee näkemään energiayhtiön arjen. Lehdon tavoite on lisäksi nähdä, miten Carunan tiimit ovat organisoituneet ja millaisella porukalla asioita tehdään. 

“On mielenkiintoista nähdä, miten esimerkiksi valvontamenetelmiä sovelletaan käytännössä ja miten energiayhtiö itse tekee vaikuttamistyötä”, Lehto sanoo.  

Caruna valikoitui yritysvaihtokohteeksi osittain helpon sijainnin takia. Carunalla on myös helppo oppia erilaisten yhtiöiden toiminnasta. 

“Caruna on iso yhtiö, jolla on erityyppisiä sähköverkkoja. Carunalla voi ymmärtää, millaista on ylläpitää kaupunkiverkkoa ja toisaalta millaista on maaseutumainen verkkotoiminta. Lyön kaksi kärpästä yhdellä iskulla”, Lehto sanoo. 

Caruna on monessa asiassa edelläkävijä. Esimerkiksi vuonna 2019 yhtiö toteutti laajan ja herättelevän etnografisen tutkimuksen asiakkaistaan.  

“Carunan asenne on, että asiakkaita halutaan kuulla”, Lehto sanoo.  

Moni carunalainen on Lehdolle tuttu jo entuudestaan, mutta on pakko vielä kysyä: ovatko carunalaiset vastanneet mielikuvaa?  

“Ovat! Vastaanotto on ollut positiivinen ja ihana. Luin työpaikan Yammer-keskustelua ja ilahduin siitä, miten innoissaan monet toivottivat minut tervetulleeksi”, Lehto sanoo.  

Tutustu Energiateollisuuteen heidän kotisivuillaan 

Ina Lehto.

Lue lisää