Caruna auttaa kuntia työllistämään nuoria myös tänä kesänä

Mediatiedote
Duunienergiaa-kampanjassa sähkönjakeluyhtiö Caruna ja verkkoalueen kunnat palkkaavat yhteistyössä nuoria kesätöihin. Caruna haluaa tukea verkkoalueensa kuntia ja auttaa niitä palkkaamaan 16-20 -vuotiaita nuoria kesätöihin. Osana kampanjaa kesätyöntekijät jakavat sosiaaliseen mediaan tietoa kuntien ja kuntalaisten ilmastoteoista.

Jokainen mukana oleva kunta päättää kesätyöntekijän työtehtävän ja työn keston. Yhteistyö solmitaan sponsorointisopimuksena Carunan ja kunnan välillä. Duunienergiaa-kampanjassa mukana oleva kunta saa kesätyöntekijöiden palkkaamiseen 4000 euroa. Summa on kertakorvaus, jonka kunta käyttää kokonaisuudessaan kesätyöntekijöiden henkilökustannuksiin.

- Mielestäni on hienoa, että niin moni kunta lähtee jälleen yhteiseen kampanjaamme mukaan. Näin kunta tukee nuoria, joille ensimmäinen työpaikka on tärkeä kokemus ja alku työuralle, kertoo Carunan avainasiakaspäällikkö Petri Parviainen.

Vuonna 2020 moni nuori menetti kesätyöpaikkansa koronan vuoksi. Duunienergiaa-kampanja tarjosi kesätyön yli 70 nuorelle 30 kunnassa Carunan verkkoalueella.

Kampanja tukee kuntien ilmastotyötä

Vuoden 2021 Duunienergiaa-kampanjassa nuorten työllistämisen lisäksi keskitytään ilmastoon. Caruna haluaa edistää kuntien kiinnostusta ilmastoasioihin ja kuntalaisten omiin ilmastotekoihin. Osana Duunienergiaa-kampanjaa nuoret jakavat tietoa ilmastoteoista kuntien sosiaalisen median kanavilla.

- Caruna haluaa vauhdittaa asiakkaidensa puhtaan energian ratkaisuja ilmastonmuutoksen vaikutusten torjumiseksi. Nuorten kiinnostus ilmastoasioita kohtaan on kasvanut nopeasti, ja on hienoa tarjota nuorille kesätöitä yhdessä verkkoalueemme kuntien kanssa näiden teemojen esiintuomiseksi, kertoo Carunan viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Pirilä.

Tällä hetkellä jo 36 kuntaa eri puolilla Suomea on ilmoittautunut mukaan kampanjaan.

Vuoden 2020 Duunienergiaa-kampanjan kesätyöntekijöiden julkaisuja sekä kampanjan saamaa palautetta voit lukea sivustolta https://duunienergiaa.fi/ tai sosiaalisesta mediasta tunnisteella #duunienergiaa.

Kesätyöntekijöiden apuna toimii Carunan Duunikummi Veera Villikari. Duunikummi auttaa kesätyöntekijöitä sisällöntuotantoon, viestintään ja sosiaaliseen mediaan liittyvissä asioissa.

 

Lue lisää