Caruna suunnittelee uuden sähköaseman rakentamista Espoon Sinimäkeen - uusi asema korvaa alueen vanhan sähköaseman

Mediatiedote
Caruna suunnittelee uuden Sinimäen sähköaseman rakentamista Espooseen Kilon kaupunginosaan osoitteeseen Nuijalantie 9b. Samalla rakennetaan uusi 110 kilovoltin (kV) maakaapeliyhteys Sinimäen sähköaseman ja Leppävaarassa sijaitsevan Carunan sähköaseman välille.

Kun Sinimäen uusi sähköasema on valmis, puretaan vanha Nuijalan sähköasema. Purettavan aseman osoite on Nuijalantie 8. Uuden Sinimäen sähköaseman kaikki laitteistot sijoitetaan sisätiloihin, mikä vähentää huomattavasti aseman vaikutusta sitä ympäröivään maisemaan. Ulkoasultaan uusi sähköasema suunnitellaan kaupunkiympäristöön sopivaksi.

Kaavoituksen valmistuttua Caruna kilpailuttaa uuden sähköaseman ja maakaapeliyhteyden rakentamisen.

Uusi asema valmistuu vuonna 2022

Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan uuden sähköaseman rakennustyöt ajoittuvat vuosille 2021 ja 2022. Sähköasema valmistuu ja otetaan käyttöön vuonna 2022

"Carunan vanha Nuijalan sähköasema on tulossa lähivuosina käyttöikänsä päähän. Se on otettu käyttöön vuonna 1974 eikä sen kapasiteetti sähköenergian siirrossa riitä kattamaan tulevaisuuden kysyntää. Jo nyt Nuijalan sähköaseman kautta siirretään eniten sähköenergiaa Espoon sähköasemista. Uuden Sinimäen sähköaseman ja maakaapeliyhteyden rakentaminen ovat merkittäviä investointeja Espooseen. Yhdessä ne turvaavat espoolaisten sähkönjakelua", Carunan hankepäällikkö Miia Wallén kertoo.

Carunalla on Espoossa yhteensä 14 sähköasemaa. Edellinen uusi sähköasema valmistui Suurpeltoon vuonna 2019.

Lue lisää