“Carunalla saan hyvän yleiskuvan Suomen sähkömarkkinoista”

Blogi
Olen Emma, ja olen Carunan kesätyöntekijä. Opiskelen kolmatta vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa Aalto-yliopistossa. Valmistun nyt kesällä tekniikan kandidaatiksi, ja aloitan syksyllä energiatekniikan maisteriohjelman. Tämä on ensimmäinen kesäni carunalaisena.
Emma Pesonen

Työskentelen Carunan verkkopalvelukeskuksessa, ja teen lähinnä teknisen asiakaspalvelijan tehtäviä. Pääasiallisiin työtehtäviini kuuluu asiakkailta tulevien sähköliittymätilausten käsittely. Teen mm. uusia liittymissopimuksia sekä erilaisia muutossopimuksia, ja tilaan töitä yhteistyöurakoitsijoiltamme. Olen myös aina tarvittaessa yhteydessä asiakkaisiin ja urakoitsijoihin.

"Tiedän, että en jää yksin, vaikka työ onkin itsenäistä”

Työ Carunalla on ollut erittäin mielenkiintoista ja opettavaista. Aluksi työ tuntui hieman monimutkaiselta, kun uutta informaatiota tuli niin paljon lyhyessä ajassa, mutta vähitellen asiat selkenevät ja töiden tekeminen on sujuvampaa päivä päivältä. Koko ajan oppii paljon uutta, ja haastetta riittää sopivasti erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisemisessa.

Ensivaikutelmani Carunasta on ollut erittäin positiivinen. Töiden aloittaminen tietenkin jännitti varsinkin näin etäolosuhteissa, mutta rento ja kannustava ilmapiiri auttoi sopeutumaan. Keneltä tahansa saa apua matalalla kynnyksellä, ja tiedän, että en jää yksin, vaikka työ onkin itsenäistä. Kesätyön aloittamista helpotti myös kattava perehdytysjakso sekä meille annetut tutorit, joista on ollut valtavasti apua. Olemme tutoreiden ja muiden kesätyöntekijöiden kanssa Teamsin välityksellä yhteyksissä päivittäin, ja olen tavannut myös muita verkkopalvelukeskuksen työntekijöitä. 

Hain kesätöihin Carunalle, koska pidän energia-alaa todella tärkeänä ja ajankohtaisena alana. Olemme keskellä energiamurrosta, ja on kiinnostavaa nähdä, miten energiajärjestelmää kehitetään yhä älykkäämmäksi ja joustavammaksi ja kuinka merkittävä rooli sähköverkkoyhtiöillä on. Caruna on mielenkiintoinen yritys, jossa saan arvokasta työkokemusta ja pääsen tutustumaan alan käytäntöihin.

Tiedän, että energia-ala on juuri oikea valinta minulle, ja haluan myös tulevaisuudessa jatkaa samalla alalla. Haluan syventää osaamistani tällä alalla, ja uskon, että tämä kesätyö antaa myös hyvän pohjan syksyllä alkaviin maisteriopintoihin. Lisäksi saan Carunalla hyvän yleiskuvan Suomen sähkömarkkinoista. 

Kesätyöni on vasta alkanut, ja on jännittävää nähdä, millaisia tulevista työpäivistä tulee! 
 
Emma Pesonen, Carunan kesätyöntekijä

Lue lisää