Carunan uudenlainen koulutusohjelma toi alalle kipeästi tarvittuja sähköverkonasentajia

Mediatiedote
Sähkönjakeluyhtiö Carunan ja yhteistyökumppanien valtakunnallisen Kärkiryhmä-koulutusohjelman pilotti on viety päätökseen. Kärkiryhmä on Suomen ensimmäinen ohjelma, jossa yhteistyössä henkilöstöpalveluyritys Baronan, koulutusorganisaatioiden ja verkonrakennusyhtiöiden kanssa koulutettiin 10 sähköverkonasentajaa. Kaikkien osapuolien kiittämä hanke toi alalle kovat vaatimukset täyttäviä osaajia.

Suomessa sähköverkonrakennusyhtiöt kärsivät mittavasta osaajapulasta. Caruna vastasi haasteeseen perustamalla uuden verkonrakennusyhtiöille suunnatun koulutuskonseptin Caruna Academyn yhdessä Baronan, Sedu Educationin ja TAKK:n kanssa.

Alalla työn laatu on kaikki kaikessa, ja yritykset ovat kiittäneet siitä, että koulutusohjelmassa asiat opitaan tekemään oikein heti alusta alkaen ja jo olemassa olevaa osaamista syvennetään.

”Kärkiryhmä on uudenlainen konsepti, joka on osoittanut kaikkia osapuolia hyödyttävän yhteistyön toimivuuden. Tarkastelemme pilotin kokemuksia ja on mahdollista, että seuraava ryhmän koulutus käynnistyisi jo ensi vuonna. Tarvitsemme alan huippuosaajia rakentamaan tulevaisuuden tarpeet täyttävää, älykästä sähköverkkoa”, sanoo Carunan henkilöstöjohtaja Tommi Saikkonen.

Monipuolinen, lähes vuoden kestänyt koulutusohjelma painotti perusteellisia turvallisuuskäytäntöjä. Koulutusmoduuleihin kuului muun muassa sähköalan ammattiosaaminen ja jännitteellisten kytkentöjen turvallisuus, turvallinen työtoiminta työmaaolosuhteissa sekä vanhojen sähköverkkojen turvallinen purkaminen.

Koulutusohjelman toteutusta ja osallistujien hakua koordinoi Barona.

”Osaajapula on syvä erittäin monilla aloilla ja sen ratkaisemisessa täydentävä aikuiskoulutus on avainasemassa. Laajan koulutusorganisaatioverkoston sekä rekrytointikokemuksemme avulla kykenimme luomaan tämän ketterän Kärkiryhmä-ohjelman. Koulutuksen ja harjoittelun aikana koulutettavat työskentelivät Baronan kautta ja työsuhteet jatkuvat kauttamme valmistumisen jälkeen”, toteaa Baronan palvelujohtaja Markku Leinonen.

Pilottiohjelman koulutettavat tulivat Pohjanmaalta, Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta ja Päijät-Hämeestä. Mukana Caruna Academyssä olivat verkonrakennusyhtiöt: Exsane Oy, Nordic Electro Power Oy, Despro Engineering Oy ja N3M Power Oy Ab.

Lue lisää