Toini-myrskyn aiheuttamat viat sähköverkossa on pääosin korjattu - suurjännitteisen verkon korjaaminen Rymättylässä kestää kuukausia

Mediatiedote
Toini-myrsky osui Carunan verkkoalueista pahimmin Lounais-Suomeen. Enimmillään sähköttömiä asiakkaita oli myrskyn aikana noin yhtä aikaa 7 700. Hankalin tilanne oli Rymättylässä, jossa useita suurjännitteisen sähköverkon pylväitä kaatui tiistaiyönä 12.1.

Caruna on uusinut sähköverkkoaan säänkestäväksi nopealla tahdilla, mikä on vähentänyt merkittävästi vikojen määrää ja kestoa myrskytilanteissa. Toinin aikana Rymättylässä kaatui kolme suurjännitteisen sähköverkon pylvästä, ja pylväiden välissä kulkeneet johdot putosivat mereen, minkä seurauksena vesiväylä Kotkanaukon kohdalla suljettiin. Nyt nämä johdot on jo saatu pois merestä. Väylä saadaan avattua jälleen käyttöön todennäköisesti tänään perjantaina 15.1. illalla.

Rymättylässä kaatuneet pylväät vaikuttavat enimmillään noin 3 500 asiakkaamme sähkönjakeluun.

”Kaikille alueen asiakkaille saatiin nopeasti sähköt varajärjestelmien avulla, mikä on tärkeää, kun pakkanen näyttää nyt ainakin hetkeksi kiristyvän. Asiakkaillemme on tiedotettu tilanteesta ja olemme tehneet koko ajan yhteistyötä sekä viranomaisten että Naantalin kaupungin kanssa”, Carunan aluejohtaja Kalle Liuhala kertoo.

Korjaustyöt on aloitettu ja kaatuneet pylväät ja vaurioitunut verkko korjataan lähikuukausien aikana. Alueella on turvallista liikkua, mutta rakennustöiden aikana alueella liikkumista on syytä tästä huolimatta välttää.

”Tarkkaa ennustetta korjaustöiden valmistumisesta emme vielä pysty antamaan. Selvitämme myös, miksi pylväät kaatuivat. Sähköjakeluun voi tulla rakentamisen aikana lyhyitä katkoja ja näistä toki kerromme asiakkaillemme etukäteen. Varajärjestelmien avulla sähkönjakelu pystytään hoitamaan, kunnes verkko on korjattu”, Liuhala jatkaa.

Lue lisää