Vanhalle mastolle uusi elämä - Caruna myy Kurikan telemaston Digitalle

Mediatiedote
Sähkönjakelija Caruna myy Kurikan keskustan telemaston Digitalle. Kurikan paloaseman pihassa oleva aiemmin sähköasemien viestiliikenteeseen käytetty masto on jäänyt Carunalle tarpeettomaksi, kun viestiyhteydet on korvattu valokuitu- ja mobiiliyhteyksillä.

Masto siirtyy Digitan omistukseen ja samalla mastossa olevat pelastuslaitoksen antennit ja teleyhtiön mobiiliverkon tukiasema voivat edelleen jäädä käyttöön, vaikka Carunan laitteet mastosta puretaan.

"Tämä on parasta kiertotaloutta, että mastolle löytyi uutta käyttöä eikä sitä tarvinnut purkaa", Carunan uusien palvelujen johtaja Ville Karttunen kertoo. Myös Kurikan kaupunki on ollut tärkeässä roolissa kiertotalouden mahdollistajana, sillä masto sijaitsee kaupungin kiinteistöyhtiön omistamalla tontilla. Vaikka masto vaikeuttaakin paloasemakiinteistön toimintaa, niin myös Kurikan Toimitilat Oy on halunnut mieluummin löytää mastolle uutta käyttöä purkamisen sijaan.

Digita on mastolle erittäin hyvä omistaja, sillä yhtiö on erikoistunut mastojen turvalliseen ylläpitoon ja käyttöön. Digitalla on laaja kokemus erilaisista mastoista ja yhtiö operoi myös suuria radio- ja tv-mastoja. Kurikan mastosta tulee osa Digitan kattavaa ja luotettavaa IoT-verkkoa, jonka avulla yhtiö yhdessä kumppaneidensa kanssa luo tulevaisuuden älykkäitä kaupunkeja.

”Digita panostaa strategiassaan entistä voimakkaammin telecom-liiketoimintaan ja olemme erittäin tyytyväisiä Carunan kanssa tehtävään yhteistyöhön. Pystymme näin palvelemaan operaattoriasiakkaitamme entistä kattavammin ja auttamaan mobiiliverkkojen kehittämistä Suomessa tältä osin. Hyödynnämme mastoinfrastruktuuria myös omien radio-, televisio- ja IoT-verkkojemme täydentämiseen”, sanoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

”Vesihuollon ja maatalouden digitalisointi ja esimerkiksi kiinteistöjen kunnossapito ovat esimerkkejä siitä, miten IoT-verkkoamme ja älykkäitä antureita jo nyt laajasti hyödynnetään”, kuvaa Ala-Hautala valtakunnallisen IoT-verkon tuomia mahdollisuuksia eri toimialoille.

Lue lisää