Epävakainen sää koettelee sähköverkkoja Pohjois-Suomessa ja Lounais-Suomen rannikolla alkuviikosta

Häiriötiedote
Tykkylunta ilmajohdoilla
Sääennusteet lupaavat runsasta sadetta, räntää ja tuulta Carunan verkkoalueille Lounais- ja Pohjois-Suomeen. Erityisesti ilmajohdoille ja puihin jäätyvä sade voi johtaa sähkönjakelun häiriöihin.

Lounais-Suomen rannikolle on luvassa maanantai-iltaan saakka kovaa tuulta, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa sähkönjakeluun.

Tiistaina Koillismaalle saapuva matalapaine poistuu nopeasti, ja ilma jäähtyy uudelleen keskiviikkona.

"Lämpöaallon jälkeen ilman nopea jäähtyminen jäädyttää puut ja sähkölinjat. Puut voivat katketa ja kaatua ilmajohdoille aiheuttaen sähkökatkoja Koillismaalla. Ilmajohdoille voi myös kertyä jäätä ja tykkylunta, mitkä voivat aiheuttaa Koillismaalla sähkökatkoja", kertoo Carunan käyttöpäällikkö Jarmo Ström.

Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja varaamme asentajia korjaamaan vikatilanteita. Sähkönjakelun häiriöiden ajantasaisen tilanteen näet häiriökartalta.

Katso sähkökatkot kartalla

Puiden poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä  

Jos tuuli on kaatanut puita sähkölinjoille, on niiden poistaminen ammattilaisen työtä. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme korjaustöissä huomioon sääolosuhteet ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet. Jätäthän siis poistotoimenpiteet meille etkä lähesty esimerkiksi linjoille kaatuneita puita.  

Chat palvelee nopeasti  

Palvelemme vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Tarkistathan aina ensin, näkyykö vika Carunan häiriökartalla ennen kuin ilmoitat siitä meille. Yleensä viat ovat meillä tiedossa, mutta jos sitä ei näy häiriökartalla, tee silloin meille vikailmoitus chatissä.  

Tee ilmoitus myös, jos havaitset linjoille kaatuneen puun tai muun vian aiheuttajan. Chatin kautta tehdyt vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin. Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011.

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista  

Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu Sähkövahti, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa viestit itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.  

Tilaa sähkövahti

Lue lisää