Jäätävää sadetta tiedossa Carunan jakelualueella - sähkökatkot mahdollisia Länsi-Suomessa ja Keski-Uudellamaalla

Häiriötiedote
Myrskypilvi
Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan perjantaina Carunan alueella on tiedossa jäätävää vesisadetta ja lunta. Sade on pahimmillaan perjantaina iltapäivänä ja illalla. Länsi-Suomessa ja Keski-Uudellamaalla saattaa tulla sähkökatkoja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lounaasta saapuu runsasta sadetta, joka alkaa lumena ja muuttuu jäätäväksi sateeksi. Lumisade on etenkin maan keski- ja itäosissa hyvin runsasta. Jäätävän sateen tapaukset ovat Suomessa melko harvinaisia, joten vaikutukset eivät ole tarkasti tiedossa. Jäätä kertyy helposti ilmajohtoihin, ja ne saattavat aiheuttaa sähkökatkoja.  

Carunan verkkoalueella Länsi-Suomessa ja Keski-Uudellamaalla kannattaa varautua sähkökatkoihin. Carunan verkkoalueelta sateen pitäisi väistyä lauantain aikana. Seuraamme sääennusteiden kehittymistä ja sopeutamme valmiuttamme ennusteiden mukaisesti.  

Puiden poistaminen sähkölinjoilta on aina ammattilaisen työtä  

Jos tuuli on kaatanut puita tai heitellyt oksia sähkölinjoille, on niiden poistaminen ammattilaisen työtä. Lähetämme asentajia tekemään korjaustöitä alueilla, joilla sähkökatkoja on. Korjaustöitä tekevien asentajien työturvallisuuden varmistaminen on ensisijaisen tärkeää, joten otamme korjaustöissä huomioon sääolosuhteet ja linjoille kaatuneiden puiden aiheuttamat tilanteet.  

Jätäthän siis poistotoimenpiteet meille etkä lähesty esimerkiksi linjoille kaatuneita puita.  

Katso sähkökatkot kartalla

Chat palvelee nopeasti  

Palvelemme vika-asioissa nopeimmin häiriökartan chat-palvelussa ympäri vuorokauden. Tarkistathan aina ensin, näkyykö vika Carunan häiriökartalla ennen kuin ilmoitat siitä meille. Yleensä viat ovat meillä tiedossa, mutta jos sitä ei näy häiriökartalla, tee silloin meille vikailmoitus chatissä.  

Tee ilmoitus myös, jos havaitset linjoille kaatuneen puun tai muun vian aiheuttajan. Chatin kautta tehdyt vikailmoitukset etenevät käsittelyyn nopeimmin. Tarvittaessa voit myös soittaa meille numeroon 0800 195 011.  

Tilaa tekstiviesti sähkökatkoista  

Käytettävissäsi on maksuton tekstiviestipalvelu Sähkövahti, jonka kautta saat tiedot sähkökatkoista nopeasti. Tilaa viestit itsellesi Caruna Plussan nettipalvelussa.  

Tilaa sähkövahti

Lue lisää